Foto: Socrates Images

Tijn Daverveld (29 april 2000) uit Wilbertoord debuteerde in januari dit jaar bij Jong PSV. Al sinds zijn achtste speelt hij bij PSV in Eindhoven.

Vandaag, woensdag 9 oktober speelde PSV 1 een oefenwedstrijd tegen het Belgische Waasland-Beveren. Tijn Daverveld stond hierbij in de basis, samen met Unnerstall, Lato, Schwaab, Boscagli, Afellay, Thomas, Gutiérrez, Pereiro, Mitroglou en Ngonge. PSV verloor het duel wat op de Herdgang werd gespeeld met 0 - 1.

Sinds januari dit jaar heeft Tijn een basisplaats bij Jong PSV. De voetbalcarrière van Tijn is voor veel jongens en meisjes een droom. Als jonge speler in Wilbertoord gescout worden en vervolgens alle teams doorlopen bij een topclub. Maar ook is hij al een international, want hij speelde al diverse malen bij Oranje jeugdteams. Tijn tekende in juni 2017 een prof-contract bij PSV wat nog loopt tot half 2020. Of de basisplaats bij dit oefenduel wil zeggen dat Tijn binnenkort zijn debuut zal maken bij het grote PSV tijdens de eredivisie? We houden het voor u in de gaten.