Waar vorig jaar twee keer verloren werd van het werkvoetbal van Sambeek, stond er nu een andere opdracht op het spel: ongeslagen blijven. Dat de opdracht lastig ging worden, was van tevoren bekend. Trainer John van Geenen miste vier basisspelers in verband met werk en vakantie.

Toch waren het onze vaandeldragers die vroeg op voorsprong leken te komen. Een doelpoging van Hugo Thelosen werd ternauwernood van de doellijn gehaald. Het was even later toch raak. Een spelers van Sambeek kreeg de bal achter zijn eigen keeper: 0-1 DWSH'18. Hierna was het Sambeek dat van zich af begon te bijten en dat deed het effectief. De eerste fatsoenlijke aanval was meteen raak: 1-1. Hierna zette de thuisploeg door maar raakte zij voor rust gelukkig alleen maar de lat.

Waar de eerste helft al niet goed was van de kant van DWSH, bleek de tweede helft nog van een minder niveau. De bezoekers kwamen niet van de eigen helft af en het was wachten op de tweede treffer van Sambeek. In de 62e minuut viel die verwachte treffer. Na een goede aanval kon de aanvaller van Sambeek onhoudbaar raak tikken; 2-1. Nu moest DWSH meer de aanval gaan zoeken en dat werd met twee verse krachten gedaan. In de 75e minuut was het een van die invallers, Maik de Bruin, die knap raak kopte na een prachtige individueke actie van Syb Daverveld. Sambeek probeerde het na deze 2-2 nog wel, maar Geert Janssen hield zijn doel de laatste vijftien minuten schoon.

Zo eindigde de lastige uitwedstrijd bij Sambeek in een 2-2 gelijkspel. Bij winst had DWSH'18 de koppositie overgenomen van Merselo maar nu blijft het als enige ploeg in de klasse ongeslagen!

Op 20 oktober ontvangt DWSH'18 op Het Breexsel nummer laatst Menos. Deze mooie streekderby is altijd een wedstrijd op zich. Hopelijk kunnen onze blauw-zwarten de ongeslagen reeks voortzetten. #samenverder