Op de zoveelste regenachtige zondag traden de dames van Siebers/Klick ’15 1 aan tegen De Horst 1. Zowel vanuit de zaal als vanuit het veld is De Horst 1 voor de dames uit Wilbertoord een bekende tegenstander.

Het seizoen verloopt voor de dames van Siebers/Klick ’15 1 erg moeizaam. Het is de tegenstander die de score middels een doorloopbal opent. Echter, de aanval van Klick ’15 1 antwoordt snel en weet een goed uitgespeelde kans te benutten: 1-1. Een wat slordige fase aan de kant van Klick ’15 1 volgt en daar weet De Horst 1 goed gebruik van te maken. Even lijkt Siebers/Klick ’15 1 wakker geschut en lijken ze elkaar in de aanval wat beter te vinden. De korf wordt verschillende keren geraakt maar het ontbreekt ook deze wedstrijd weer aan de afronding. De verdediging heeft het deze fase echter beter voor elkaar en weet de aanvallen van De Horst 1 tijdig te verstoren. Vlak voor rust weet De Horst 1 hun voorsprong te vergroten: 6-3. De dames van Siebers/Klick ’15 1 weten dat er nog niks verloren is, maar er zal hard moeten worden gewerkt. Waar Klick ’15 1 in eerdere wedstrijden vaak een slordige start van de tweede helft heeft laten zien, is dat dit keer anders. De dames pakken het initiatief en komen dichterbij: 8-6. Helaas verliezen de dames vanaf dat moment het vertrouwen en geven ze de wedstrijd uit handen. De Horst 1 benut een vijftal afstandsschoten zonder paalbezetting en Klick ’15 1 heeft daar geen antwoord op. Met nog tien minuten op de klok weten de dames nog drie keer de korf te vinden, maar het is helaas te weinig om aansluiting te kunnen vinden bij tegenstander De Horst 1. Eindstand: 16-9. Siebers/Klick ’15 1 speelt volgende week zondag 27 oktober haar laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie, voordat ze de warmte gaan opzoeken in de zaal. We zien jullie graag om 13.00 uur in Wilbertoord.

Voor Klick ’15 1 scoorden: Sanne Bens 3x, Marja Derks en Irma de Kleijne 2x, Imke Bens en Dymphe vd Berg 1x.

v. Grinsven/Albers Klick ’15 2

Vroeg in de morgen reden de dames van Klick’15 2 naar Millingen aan de Rijn. Samen met de dames van Klick’15 1 en de midweek begonnen ze fel aan de wedstrijd. Na een paar lange aanvallen scoorde de tegenstander. Gelukkig kwamen de dames van Klick’15 2 snel terug met 4 afstandsschoten. Net in de laatste minuut scoorde Odio 2 nog een doorloopbal. Rust: 2-4. Na de rust scoorde Klick’15 2 met een afstandsschot. De dames van Klick’15 2 kregen vertrouwen in elkaar en dat was terug te zien in het verdere verloop van de tweede helft. In de aanval hielden de dames van Klick ’15 2 veel ballen over waardoor er lange aanvallen gedraaid konden worden. De verdediging had de opdracht om de steun eruit te halen en druk te zetten in het voorveld. Deze opdracht werd goed uitgevoerd. Klick’15 2 maakt nog heel veel mooie schoten. Van afstandsschoten tot omdraaiballetjes. Klick’15 2 heeft gewonnen met 5-10.