Na een welverdiend weekend rust, reisden de dames van MHV af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen VOC2.

Op voorhand een lastige tegenstander, omdat de kans groot was dat speelsters van VOC1 (Eredivisie) mee zouden spelen. De Millse formatie van Rob van den Akker kreeg de opdracht om vooral het eigen spel te spelen. Helaas lukte dit niet, waardoor na enkele minuten het krachtsverschil al zichtbaar was.

MHV kwam flitsend uit de startblokken. Een voorsprong werd genomen en na 6 minuten spelen stond er 5-4 op het scorebord. Vanaf daar schakelde VOC een tandje bij, terwijl de dames uit Mill hun eigen spel niet meer speelden. Het aantal persoonlijke fouten, met balverlies tot gevolg, was in deze fase te groot. Middels snelle aanvallen werden deze fouten door VOC genadeloos afgestraft. MHV kreeg het net niet gevonden, waardoor via 10-6 en 17-7 de ruststand van 21-9 werd bereikt.

In de kleedkamer waren de woorden van Rob van den Akker en Bas de Gier helder: ‘Blijf als team in de tweede helft vechten voor elk punt en probeer daardoor met een beter gevoel van het veld te stappen’. De Millse dames herpakten zich enigszins. Toch kon een ruim verschil in doelpunten niet worden voorkomen. Via 25-12, 31-15 en 35-19 werd de wedstrijd uiteindelijk afgefloten bij een stand van 41-21.

Lang de tijd om hiervan te balen krijgen de dames van MHV niet. Aankomend weekend staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan wordt, op zaterdagavond, Handbal Venlo 2 ontvangen in De Looierij in Mill. De wedstrijd start om 20.45 uur. Uiteraard hopen de Millse meiden weer op veel support.

Op de site van MHV ’81 www.mhv81.nl vindt u verder alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV ’81.