De fusieclub begon nog steeds ongeslagen aan de wedstrijd tegen de nummer laatst SVOC’01 en de verwachting was dat de Limburgse fusieclub ook aan de zegekar gebonden ging worden.

Zonder de geblesseerde Camiel van Geenen en de afwezige keeper Geert Janssen werd er om half drie afgetrapt op een drassig hoofdveld in Sint Hubert.

De eerste kans was voor de bezoekers maar de aanvaller schoot de bal voorlangs. Hierna nam DWSH’18 het initiatief over en creëerde zij enkele gevaarlijke aanvallen. Pas in de vijftiende minuut werd het overwicht duidelijk in de score. Een te korte terugspeelbal op de keeper werd onderschept door Syb Daverveld. Hij omspeelde de keeper en tikte de bal in het lege doel. Twaalf minuten later ging de Limburgse verdediging weer in de fout. Een breedtepass werd opgepikt door Job van der Straaten, na een korte versnelling bracht hij de bal bij Yannick. Hij kon de bal niet snel genoeg controleren om op doel te schieten maar legde de bal af op Hugo Thelosen. Hij twijfelde geen seconde en schoot de bal hard over de grond binnen; 0-2. Toch was dit nog niet de ruststand. Job kreeg met een knappe actie de bal bij Maik de Bruin en die haalde verwoestend uit. De kanonskogel was onhoudbaar en zorgde voor een 3-0 ruststand. Ondanks drie grote kansen van SVOC’01 wist keeper Jordy Maas zijn doel leeg te houden.

Na de warme thee in de rust waren het de bezoekers die goed uit de startblokken kwamen. Na een crossbal vanaf de rechterkant stond Jelle Willems ineens tegenover twee tegenstanders. Zij speelden dit eenvoudig uit en konden Jordy in de korte hoek passeren. Een snelle tegengoal vier minuten na de rust waarbij er juist afgesproken was om meer pit te laten zien. SVOC’01 bleef hierna nog tien minuten doorzetten, maar echt grote kansen waren er niet. De thuisploeg neemt na een uur spelen de regie weer in handen. Er is veel balbezit en enkele kansen worden om zeep geholpen. Binnen drie minuten loopt DWSH’18 weg door persoonlijke fouten van SVOC’01. Syb onderschept een breedtepass, sprint dertig meter met bal langs de verdedigers en schuift beheerst de 4-1 binnen. Hierna is het de keeper die te lang treuzelt en de bal tegen de instormende Maik aanschiet en de bal tegen de touwen ziet verdwijnen; 5-1. In de laatste tien minuten volgen er nog grote kansen, waarbij Mike zijn hattrick had kunnen maken, maar getreuzel en een niet-uitgestoken been zorgden ervoor dat het slechts 5-1 bleef.

Een combinatie van een watervlugge voorhoede van DWSH’18 en persoonlijke fouten van SVOC’01 zorgde vandaag voor het verschil. Echt goed voetbal lieten de blauw-zwarten niet zien, maar toch fijn dat er na negentig minuten spelen een dikke overwinning op papier staat. Volgende week speelt DWSH uit bij Leunen. Zij verloren afgelopen weekend thuis met 1-2 van Astrantia.