Op zaterdagavond 2 november waren de dames van MHV klaar voor de wedstrijd tegen Handbal Venlo 2. Tegen de ploeg uit Noord-Limburg was het team van coaches Rob van den Akker en Bas de Gier erop gebrand om de nederlaag van vorige week recht te trekken.

MHV begon toch slap aan de wedstrijd en keek binnen de kortste keren tegen een achterstand van 0-2 aan. Ondanks het slordige begin wist Handbal Venlo niet verder uit te lopen. Na ongeveer 10 minuten spelen wist MHV op een gelijke stand van 5-5 te komen. De verdediging van MHV stond in deze fase nog niet goed genoeg, waardoor de afstandsschutters gemakkelijk tot scoren konden komen. Daardoor kon de Millse formatie de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Tot vijf minuten voor rust waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Door persoonlijke fouten aan de kant van MHV, kon Handbal Venlo 2 voor rust toch uitlopen naar een 13-16 voorsprong.

De coaches Van den Akker en De Gier bleven erg rustig in de kleedkamer. Er was nog geen reden tot paniek. Alles was nog mogelijk. Ook in de tweede helft ging het erg gelijk op. Door hard te werken in de verdediging en meerdere stops van keepster Linda Fick, kwam MHV punt voor punt een stapje dichterbij de gelijkmaker. Na 10 minuten kwamen de dames van MHV voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De tussenstand was op dat moment 21-20. Daarna werd het stuivertje wisselen, tot 28-28 in de 54e minuut. In de laatste fase trokken de Millse dames op karakter en conditie de wedstrijd alsnog naar zich toe. Absolute uitblinkers in de tweede helft waren Liz Jansen en Marijn Weren. De wedstrijd eindigde in 35-30.

Na vijf competitiewedstrijden staan de dames van MHV’81 op de gedeelte eerste plek. Zij hebben evenveel punten als VOC2 en BSAC. Zaterdagavond 9 november staat de uitwedstrijd tegen Oliveo op het programma. Deze wedstrijd start om 18.30 uur in Pijnacker. Oliveo staat op dit moment op plek 8 met vier punten uit vijf wedstrijden.

Op de site van MHV’81 www.mhv81.nl vindt u verder alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV’81.