Zaterdagavond 16 november stond de wedstrijd tegen Dongen op het programma. Voorafgaand aan deze partij stond Dongen, met één punt minder dan MHV, op plek 3. Bij winst zou Dongen de dames van MHV‘81 passeren op de ranglijst. Beide teams gingen dus vol voor de overwinning.

MHV kwam in korte tijd met 2-0 voor te staan. Een mooi begin, maar Dongen antwoordde met een aantal scherpe break-outs, waardoor zij tot 2-4 terugkwamen. Na deze snelle start werd er weinig gescoord aan beide kanten. Dit kwam door goede keepsters bij beide teams en veel slordig balverlies aan Millse zijde. Halverwege de eerste helft werd orde op zaken gesteld. De Millse Marijn Weren tekende voor de 6-6. MHV kon doorpakken en creërde een voorsprong van 4 doelpunten. Dongen bleek echter een taaie tegenstander en gaf zich niet gewonnen. De teams gingen met 12-11 de kleedkamer in.

In de rust werden vooral de aanvallende oplossingen besproken door trainer/coach Rob van den Akker. Toch kwam Dongen scherper uit de kleedkamer. Zij namen de voorsprong weer over. Beide teams sprongen in de tweede helft effectiever om met de kansen die ze kregen, waardoor het stuivertje wisselen werd. Via 12-14, 15-15 en 19-17 stond, een kleine 15 minuten voor tijd, 21-21 op het scorebord. Zowel MHV als Dongen kon op dat moment nog de overwinning claimen. Gelukkig was het MHV dat het net vaker wist te vinden. In de laatste 10 minuten stelde zij de twee punten veilig. Een sterk spelende Laura Swinkels scoorde de laatste goal voor MHV en zette de einduitslag 28-23 op het scorebord.

Trainers Van den Akker en De Gier waren na afloop van de wedstrijd wederom blij met de teamprestatie. Het spel was niet vloeiend, maar door als collectief te verdedigen bleef MHV constant uitzicht houden op de winst. Door deze overwinning verstevigt MHV de gedeelde koppositie in de Tweede Divisie. Volgende week is Ventura de tegenstander. Zij staan na zeven wedstrijden op een zevende plek. Op zaterdag 23 november start de wedstrijd om 19.00 uur in Schiedam.

Op de site van MHV’81 www.mhv81.nl vindt u verder alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV’81.