Al diverse jaren is de 23-jarige Kay Ebben uit Wilbertoord een motorcrosser die een sterke indruk maakt in de diverse competities.

Vorig jaar werd hij tweede in de eindstand van het ONK MX 2 waarin hij dit jaar weer actief was. Dit jaar ging hij rijden in het Galvin MX team met KTM, een ander motormerk, maar in het begin van het seizoen was zijn conditie nog niet helemaal top. Nadat ontdekt werd dat ijzergebrek de oorzaak was van zijn lichamelijke tekortkoming werd dit probleem opgelost. En sinds die tijd ging het redelijk crescendo. Op 24 maart werd hij op circuit De Kuilen in Langenboom tweede in de eerste ONK Motocross Solo van dit seizoen. Steeds pakte Kay de nodige punten en vooral in de tweede helft van het seizoen werd hij steeds sterker. In de twee laatste wedstrijden voor de finale in St. Isidorushoeve, in Lierop en Westerbork, eindigde hij weer net als in Mill op het podium. Kay ging op 13 oktober als leider in de tussenstand naar de laatste wedstrijd met een voorsprong van zes punten naar St. Isidorushoeve. Daar lukte het hem om als tweede en derde te eindigen in de manches waarmee hij Nederlands Kampioen MX 2 2019 was! In de Dutch Masters moest hij vanwege een blessure de wedstrijd in Oss laten schieten en moest genoegen nemen met plaats 30 in de eindstand. Nog een belangrijke prestatie werd geleverd in de FIM EMX 250 in de zware zandbak van Lommel. Hij eindigde in beide manches in de punten en werd 14e in het dagklassement waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging. Een week nadat Kay kampioen werd reed hij ook nog een dijk van een wedstrijd in de Strandcross van Vlissingen. Hij haalde daar de tweede podiumplaats in de 250cc achter zijn teamgenoot Joshua van der Linden en werd door Jeffrey Herlings gehuldigd.

Voor 2020 heeft Ebben het vizier gericht op de Koningsklasse, de MX 1. Ongetwijfeld gaan we nog meer van deze sportman horen!