Pupil van de week: Mats Janssen

Lang was het onduidelijk of de wedstrijd tegen Achilles doorgang kon vinden. Pas toen rond het middaguur even het zonnetje doorbrak en de rijp verdween konden de seinen op groen.

Juliana moest tegen koploper Achilles gaan voor de winst om de aansluiting met de bovenste plaatsen te bewerkstelligen. In de eerste helft zag het er echter niet naar uit dat één van beide ploegen deze middag aanspraak zou gaan maken op een overwinning. Veelvuldig balverlies en een glibberig en dus moeilijk bespeelbaar veld waren hier debet aan. Beide ploegen konden dan ook geen enkele gevaarlijke aanval opzetten, laat staan de keepers in gevaar te brengen.

In de tweede helft ging dit iets beter. Met name Juliana kwam wat beter uit de startblokken en wist in de eerste 10 minuten zowaar enkele kansen af te dwingen. Dit leidde echter niet tot doelpunten. Aan de andere kant kon Achilles een paar keer gevaarlijk worden vooral door toedoen van slordigheden in de Juliana defensie. Het bleef echter vooral een fouten festival. In de slotfase leek Juliana toch nog aan het langste eind te trekken. Eerst kwam Achilles met 10 man te staan, nadat een speler wat al te nadrukkelijk reageerde op een forse overtreding van Millse zijde. Zijn duw werd terecht bestraft met rood. Al in de blessure tijd kwam Juliana vervolgens op voorsprong. Op links brak Justin Jacops door en bediende de ingevallen Boyd Heijnemans. Deze maakte de bal keurig vrij en schoot de bal onberispelijk binnen. Juliana juichte echter net iets te vroeg, want even later verdween een voorzet aan de andere kant via een Mills hoofd en de lat achter. De daaruit voortkomende corner werd eerst nog weg gekopt maar viel net buiten de zestien voor de voeten van Romano Oomen, die de bal ineens op de slof nam en de bal in de kruising zag verdwijnen.

Door deze 1-1 blijft Juliana op de 6e plek en is het gaatje naar de bovenste plaatsen niet overbrugd.

Juliana - Achilles: 1-1 (0-0)
Scheidsrechter: Luuk Vekens (Geleen)
Toeschouwers: 90
Doelpunten:
94' 1-0: Boyd Heijnemans
96' 1-1: Romano Oomen
Opstelling Juliana: Jasper Bergmans, Kevin van Casteren (76' Nicky van den Broek), Rens van den Hoven, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Vince van Reijmersdal, Justin Jacops, Jord Thijssen, Andy Veld (76' Sjoerd van Reijmersdal), Jelle Staal (81' Boyd Heijnemans), Stan Peters