In deze laatste wedstrijd van 2019 wilden de dames van Siebers/Klick ’15 1 alles op alles zetten om de eerste punten van deze zaalcompetitie binnen te slepen.

In de voorbereiding heeft Klick ’15 1 een oefenwedstrijd tegen Jes 1 gespeeld, waardoor beide teams min of meer voorbereid waren op deze wedstrijd. Om 13.30 uur klonk het startsignaal in Boekel. De dames van Siebers/Klick ’15 1 wisten dat winst erin zou moeten zitten, mits ze ontzettend hard zouden knokken en geconcentreerd de wedstrijd zouden beginnen. De eerste vijf minuten waren voor Jes 1. Al gauw wisten zij middels een doorloopbal en afstandsschot op een 2-0 voorsprong te komen. De dames van Siebers/Klick ’15 1 hadden dit nodig om op scherp gezet te worden. De verdediging kreeg het beter onder de knie en ook de aanval wist wat ze zouden moeten doen. Twee afstandsschoten en een doorloopbal brachten Klick ’15 1 wat dichterbij, want ook Jes 1 bleef scoren: 4-3. Vanaf dat moment pakten de dames van Klick ’15 1 de voorsprong. Kansen werden benut, de dames speelden de verdediging van Jes 1 goed uit en ook het verdedigingsvak van Klick ’15 1 trapte niet meer in de snelle en slimme bewegingen van de tegenstander. Met een voorsprong van 5-7 ging Klick ’15 1 de rust in. De start van de tweede helft zou bepalend zijn voor het verdere verloop van de wedstrijd. Jes 1 geeft zichzelf namelijk niet zo maar gewonnen en zou in de tweede helft zeker gaan knokken om de wedstrijd te kantelen. Gelukkig was het Klick’15 1 die na rust ook weer twee keer de korf wist te vinden en de voorsprong wist uit te breiden: 5-9. Een mindere fase aan de kant van Siebers/Klick ’15 1 volgde. Er werd slordig omgegaan met ballen en er werden tactische wissels ingezet aan de kant van Jes 1. Klick’15 1 maakte het zichzelf onnodig moeilijk en liet Jes terugkomen tot 8-9. Toch bleef Klick ’15 1 het gat houden van 1 doelpunt. Een spannende slotfase volgde. Met nog een paar minuten op de klok scoorde Klick’15 1 nog een afstandsschot: 11-13, maar wist ook Jes 1 nog de korf te vinden: 12-13. Gelukkig klonk het fluitsignaal snel en namen de dames van Siebers/Klick ’15 1 de winst mee naar huis. Twee punten die die de dames dik hebben verdiend door hard te werken en te geloven in elkaar. Supporters bedankt! Klick’15 1 ziet jullie graag terug in het nieuwe jaar.
Voor Klick ’15 1 scoorden: Irma de Kleijne 5x, Dymphe vd Berg 4x, Sanne Bens, Mieke Selten, Marja Derks en Floor van Roosmalen 1x.

v. Grinsven/Albers Klick ’15 2

Deze zondag wist Klick '15 dat het nog een lastige wedstrijd ging worden. Buiten heeft Klick '15 namelijk ook al tegen Melderslo 3 gespeeld. De wedstrijd ging van start en al snel scoorde Melderslo en stond het 1-0. Klick '15 had goede aanvallen en Melderslo was alleen maar op de vang gericht, waardoor Klick '15 goed vrij kon komen. Het werd dan ook al snel 1-2. Met een afstandsschot van Melderslo werd het weer gelijkgetrokken naar een score van 2-2. Vervolgens bleef Klick '15 goede aanvallen opzetten en hieruit volgden nog 2 doelpunten waardoor de teams de rust in gingen met een score van 2-4. Na de rust had Melderslo zich weer herpakt en hadden zij een paar goede aanvallen, waardoor het voor Klick '15 lastig werd om deze goed te verdedigen. Na 2 afstandsschoten van Melderslo werd de score dan ook weer 4-4. Klick '15 wist dat ze door moesten zetten, wilden ze deze wedstrijd winnen. In de laatste fase van de wedstrijd kwam Klick '15 dan ook nog met een aantal mooie afstandsschoten, waardoor de score opliep naar 4-8. In de laatste paar minuten scoorde Melderslo nog een afstandsschot, maar dit was niet genoeg om de wedstrijd te winnen. De wedstrijd eindigde met een score van 5-8.