Op zaterdag 4 januari waren de voorrondes van het NOJK, waaraan 420 teams in 4 verschillende leeftijdscategorieën mee doen.

Wij hebben de voorrondes gespeeld in een enorme sporthal in Vianen (Utrecht).

Er waren andere volleybalregels, dan wij gewend waren. Zo moesten we sets spelen tot 25 punten en hadden we wissels, time-outs en een aanvoerder. Dit is normaal pas vanaf meisjes C. Het veld daarentegen was kleiner, dan wij normaal gewend zijn.

We hoorden ook, dat de meeste meisjes waar we tegen moesten spelen geselecteerd waren voor dit toernooi en al vaak in een hogere competitie speelden.

We hebben ons hierdoor niet laten afleiden en hebben ons uiterste best gedaan. De eerste wedstrijd hebben we helaas net verloren met 28-26 en 26-24. De 2e wedstrijden daarna, waren ook erg spannend 28-26/25-16 tegen Cito uit Zeist en 26-24/25-22 tegen Zaanstad, maar hebben we wel gewonnen, waardoor we 2e in de poule werden.

Omdat we 2e waren moesten we nog een kruisfinale tegen Volley2B uit Bergschenhoek spelen om te bepalen, wie er door mocht naar de halve finale. Sommige meiden van onze tegenstander, waren bijna 2 koppen groter. De eerste set hebben we helaas net verloren( 21-25). Maar de 2e set hebben we wel de winst gepakt (25-23).

Toen moest er nog een 3e set gespeeld worden (de derde set gaat dan tot de 15 punten). De spanning was om te snijden en we stonden met 6-8 achter. We hebben de set uiteindelijk gepakt met 15-10 en nu zijn we dus door naar de halve finale!!! De ontlading en blijdschap hierna was onbeschrijfelijk. Het was een geweldige, onvergetelijke ervaring, wij met ons kleine clubje tussen al die grote volleybalverenigingen.

Op 15 februari gaan we ergens in Nederland de halve finale spelen, waarna er uiteindelijk 8 teams overblijven in onze klasse, die doorgaan naar de finale.

We gaan ons voor 100% inzetten, veel plezier hebben met elkaar en gewoon lekker volleyballen.

Duimen jullie voor ons?

Groetjes van Evy, Rimke, Lyanne, Luna, Fien
en onze trotse coaches Heidi en Angela