Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

Zaterdag 18 januari '20 stond in het teken van het 28ste Nachttoernooi van het Millse Apollo.

De eigen actieve leden hadden 3 teams gevormd t.w. 'Doe mar gewoon', 'De Hill-e-kus' en 'B.C.S. Thoonen'. Vriendengroepen uit Mill meldden zich met.: 'De Hempies', 'Festa' en 'What the kip chicks'. Van buitenaf waren 'Fanna Friends' uit Oploo en 'Berend Botje' uit Nijmegen van de partij. De geringere deelname mocht de pret niet drukken. Wel volgt er beraad over hoe meer teams enthousiast te maken voor deelname.

Ruim op tijd kwamen de meeste teams binnen om zich om te kleden en warm te draaien. Zodoende konden de selectiewedstrijden om 18.30 u. beginnen. O.l.v. speaker Leo van Zuijlen verliep alles vlot en vlekkeloos. Tussen 19.30 u. en 20.00 u. werden de teams naar sterkte ingedeeld. De scouts hadden hun werk goed gedaan naar later bleek bij de kruisfinales.

Na de pauze van 'n half uur begon men vol goede moed aan de poulewedstrijden. Alles verliep erg voorspoedig, zelfs vóór op het schema! Er werden sportieve en gezellige wedstrijden gespeeld. Waar men op veld A serieus streed om het binnenhalen van punten, klonken op veld B de lachsalvo's om de capriolen die uitgehaald werden om de bal nog te onderscheppen. Zelden was er negatief commentaar op elkaars inzet en kunnen. In 'n vriendschappelijke sfeer probeerde men de punten binnen te halen. Tussendoor was er gelegenheid om in Patricks kantine 'n broodje kroket of frikadel te halen als hartversterker. Dat daarbij ook menig pilsje genuttigd werd, versterkte alleen maar de verbroedering onderling.

Om 23.00 u. waren de poulewedstrijden gespeeld. Tot 23.30 u. was er weer 'n pauze van 'n half uur om de dorst te lessen en wat op krachten te komen. Daarna volgden de kruisfinales: dit om elkaars krachten te meten met 'n gelijk geëindigd team in de andere poule. Zodoende kon de winnaar van poule B alsnog de wisselbeker bij de winnaar van poule A ontfutselen. Dit gebeurde echter niet. Hierdoor was de eindstand als volgt: In poule B eindigde 'Doe mar gewoon' na loting als vierde, gevolgd door 'What the kip chicks' die derde werden. De onderlinge wedstrijduitslag tussen 'De Hempies' en 'Festa' bezorgde de eerst genoemde de overwinning. In poule A waren lang niet alle teams even sterk, hetgeen zich uitte in de uitslag: Vierde werden de 'Fanna Friends' die meer in waren voor de zogenaamde 'derde helft'. 'De Hill-e-kus' eindigde achter hen als derde met 'n zeer gevarieerd team qua kwaliteiten. 'B.C.S. Thoonen' wist zelfs geen vuist te maken tegen 'Berend Botje' en sloot af met de tweede plek. Zodoende werd de overall winnaar uiteindelijk het team uit Nijmegen.

Nadat men zich heerlijk opgefrist had, stroomde de kantine vol. Nu was er tijd en ruimte om de prijsjes van de loterij af te halen. Deze waren weer goedhartig door Millse ondernemers en omgeving ter beschikking gesteld. Er waren in het totaal 69 prijsjes te winnen en menigeen kwam dan ook glunderend naar buiten. Dankzij de inzet van de LOM en de foto's gemaakt door 'Mooi mooi fotografie', t.w. Kristel Beelen, kan nog regelmatig terug gekeken worden op dit intiem en geslaagd toernooi. Rond 1.30 u. werden de bekers, geschonken door 'B.C.S. Thoonen' uit Cuijk, uitgereikt. Hierna was het nog bijzonder gezellig vertoeven in de sportkantine van De Looierij. Er werd nog Brabants animerend na gekletst, gedronken en gedanst. Patrick weet immers als geen ander hoe zijn klanten aan zich te binden.

De toernooicommissie bedankt iedereen, die met zijn inzet bijgedragen heeft aan het slagen van dit toernooi. Hopelijk zijn veel oud-deelnemers volgend jaar weer van de partij.