Zaterdagavond 25 januari stond de wedstrijd tussen MHV'81 en VOC 2 op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, omdat het damesteam van MHV bij winst het gat met koploper VOC zou kunnen dichten. De teams waren er dan ook allebei op gebrand de punten binnen te halen.

MHV en VOC begonnen gretig aan de wedstrijd, waardoor de stand de eerste 20 minuten gelijk opliep. De bezoekers uit Amsterdam hadden echter zichtbaar moeite met het harsloze handbal. Veel schoten ging naast of over het doel. Als de schoten wel op doel waren, dan stond daar altijd nog een sterk keepende Linda Fick. Ook keepster Nienke van de Boom, die vier strafworpen stopte, had een belangrijk aandeel in het positieve scoreverloop. De verdediging van MHV stond als collectief te werken en de aanvallen liepen goed, waardoor de thuisploeg een gaatje kon slaan. De teams gingen met 18-13 de rust in ging.

De dames van MHV begonnen de tweede helft niet zo scherp als de eerste. Het duurde even voordat er weer gescoord werd. Onder luid gejuich van alle aanwezige supporters op de volle tribunes in De Looierij konden de dames van MHV de voorsprong toch vergroten tot een stand van 24-15. Een van de hoogtepunten waren de twee goals van de (dertienjarige!) Millse jeugdspeelster en debutante Sterre Jacobs. Zij viel fantastisch in nadat de eveneens goed spelende Maud van Schipstal met een lichte blessure naar de kant moest.

In een laatste poging een goed resultaat neer te zetten, ging VOC met zeven spelers aanvallen. Evi Bens en Baukje van Baal strafte dit onmiddellijk af, door vanaf eigen helft in het lege Amsterdamse doel te scoren. Toch wist VOC door deze tactisch aanpassing het net beter te vinden en kwamen ze terug tot 25-19. MHV bleef hard werken en wist de wedstrijd binnen te halen. Het resultaat: 30-25 in het voordeel van MHV'81.

Door deze winst komt de dames 1 van MHV’81 in punten gelijk met VOC2. De Millse ploeg blijft echter wel tweede, doordat het doelsaldo van de Amsterdammers beter is. Volgende week spelen de dames van MHV'81 een uitwedstrijd tegen het Limburgse Handbal Venlo 2. Ook dit belooft een spannende handbalpot te worden. De wedstrijd start om 19.30 uur in sporthal Craneveld.