Laura Swinkels

Op zaterdagavond 8 februari speelden de dames van MHV tegen Oliveo. In de uitwedstrijd werd de middenmoter uit Pijnacker nog met 34-40 verslagen. Toch was de ploeg uit Mill gewaarschuwd. Oliveo komt, ondanks een aantal blessuregevallen, nog altijd gemakkelijk tot scoren.

Het tempo aan het begin van de eerste helft was hoog. Toch duurde het een aantal minuten voordat het eerste doelpunt gemaakt werd. Vooral de keepster van de Zuid Hollandse bezoekers stopte een aantal schoten. Oliveo scoorde wel, waardoor MHV op achterstand kwam. Via 2-4 stond na een klein kwartier 7-9 op het scorebord. De Millse dames herpakten zich en groeiden in de wedstrijd. Na twintig minuten tekende Evi Bens, die uiteindelijk tien doelpunten zou maken, voor de gelijkmaker; 12-12. Middels hun eigen, vertrouwde en snelle spel kon zelfs een voorsprong gepakt worden. De teams gingen met 18-15 de kleedkamers in.

In het eerste kwartier van de tweede helft bouwde MHV de voorsprong wat verder uit; 26-19. Toch kon de thuisploeg de wedstrijd niet op slot gooien. In de dekking had MHV moeite met de fysiek sterke cirkelspeelster van Oliveo, die door haar teamgenoten uitstekend werd aangespeeld. De bezoekers leken puntje voor puntje dichterbij te komen, maar toch kwam de voorsprong en overwinning geen enkel moment echt in gevaar. Laura Swinkels was met zeven treffers belangrijk voor haar team en ook Liz Janssen was met 6 goals (5/5 strafworpen) trefzeker. De wedstrijd eindigde in 34-30.

De dames zijn de komende twee weekenden vrij. Een perfecte periode om te herstellen van kleine blessures. Het team zal zich gaan voorbereiden op de laatste (spannende) fase van de competitie. Op zaterdag 29 februari staat namelijk de belangrijke uitwedstrijd tegen Dongen op het programma. Dongen staat momenteel derde en kan, bij winst op MHV, de twee plek op de ranglijst overnemen. De wedstrijd start om 18.45 uur in Sporthal De Salamander (zaal 2) te Dongen.