Foto: Guus Nooijen

Op donderdag 20 februari ging de wekelijkse training van de dames- en herenrecreanten niet door. In plaats daarvan werd er 'n gezellig carnavalstoernooitje georganiseerd.

Helaas waren nogal wat leden verhinderd, maar dat mocht de pret niet drukken. Feestelijk uitgedost werd er rond de klok van 20.00 u. met de wedstrijden begonnen. Martijn en Lianne hadden de teams ingedeeld en Harrie had toepasselijke namen verzonnen. M.b.v. iedereen werden o.l.v. Sjaak de velden speelklaar gemaakt. De lengte en breedte van de velden waren daarbij aangepast aan het aantal deelnemers. Dit leidde aanvankelijk regelmatig tot inschattingsfouten bij het smashen of tactisch uitspelen.

Iedere wedstrijd bestond uit 2 sets van 7 minuten. Er werd enthousiast gestreden, uitgedaagd als men zich voelde om de tegenstander te verslaan. Vooral waar in 'n onderlinge confrontatie teamgenoten tegenover elkaar stonden, kon het er fel aan toe gaan. Als dan 'n kei harde smash alsnog buiten het veld belandde, werd die 'beloond' met 'n schampere lach. Voor sommigen was de uitdossing ook niet direct 'n voordeel om optimaal te presteren. Vooral als 'n paardenkop zich tussen de handen manoeuvreerde, werd het voor Maud lastig 'n perfecte pass af te leveren. Ze ging er echter met de prijs als mooist verklede speelster vandoor. De beloning hiervoor, 'n grote zak chips, bereikte haar pas toen er al broederlijk mee rond gedeeld was.

Na 'n uur spelen werd er 'n foto-moment genomen. Samen vormden de spelers de letters van Apollo, daarmee verzinnebeeldend dat men in eendracht 'n vereniging in stand houdt. Na 7 wedstrijdjes van 'n kwartier stond de uitslag vast. Het meest op elkaar 'ingespeeld' koppel ging er met de winst vandoor: Anna en Roy Thoonen onder de naam van de zigeuners. Tweede werden de prinsen successievelijk gevolgd door de vorsten, hofdames, zeerovers, hofnarren, jonkers en dansmariekes.

Nadat de zaal gezamenlijk uitgeruimd was, kwamen de meesten heerlijk opgefrist naar boven. In de kantine zwaaide deze keer Guus met verve de scepter. Iedereen werd van 'n natje en droogje voorzien en er werd nog gezellig na gekeuveld. De winnaars werden met luid gejuich bejubeld en de prijs – 'n schaal met overheerlijke hapjes – werd nagenoeg voor hun neus weggekaapt. Gelukkig kwamen de anderen daarna ook nog aan hun trekken. Al met al 'n goede opmaat om broederlijk Carnaval te gaan vieren. Met het weer tijdens deze carnaval zal het niet moeilijk geweest zijn om uit te waaien en je even heerlijk te laten gaan.