Na twee vrije weekenden speelden de dames van MHV op zaterdagavond 29 februari de uitwedstrijd tegen Dongen.

Bij winst zou MHV het gat met Dongen, de nummer drie op de ranglijst, kunnen vergroten. Echter, bij verlies zou MHV de tweede plaats aan Dongen af moeten staan. Het was dus een belangrijk duel voor beide ploegen en de Millse suporters waren in grote getale aanwezig.

Vanaf het eerste fluitsignaal schoten de teams uit de startblokken. Het tempo lag erg hoog, er werd veel gescoord en het spel ging gelijk op. Na tien minuten stond het al 9-8. Vooral Dongen wist het net gemakkelijk te vinden. De Millse formatie speelde in de dekking nauwelijks als collectief. Daardoor hadden ze ook geen antwoord op het effectieve spel en de scherpe afrondingen van Dongen. Via 14-12, 17-13 en 20-15 gingen de Millse dames met een achterstand de rust in; 23-20.

Ondanks de tactische aanpassingen door coaches Van den Akker en De Gier, startten de dames van MHV rommelig aan de tweede helft. Hierdoor kon Dongen meteen uitlopen naar 26-20. De inhaalrace werd ingezet. Op allerlei manieren werd geprobeerd om het aanvalsspel van Dongen te ontregelen. Kansen om dichterbij te komen, waren er zeker. Dongen verdedigde hard en fysiek. Daardoor kregen zij tijdens de gehele wedstrijd veel tijdstraffen te verwerken. Het ontbrak bij MHV op die cruciale momenten echter aan scherpte en soms een beetje geluk. De voorsprong van Dongen kwam geen moment meer in gevaar. Ze bleven op hoog tempo spelen en te gemakkelijk scoren. Einduitslag: 40-36.

MHV bleef 60 minuten lang tevergeefs knokken. Dongen bleek uiteindelijk effectiever, waardoor zij de tweede plek op de ranglijst van MHV overnemen. In de competitie moeten nog vier wedstrijden gespeeld worden. Het blijft dus onvermeend spannend. De volgende wedstrijd is op zaterdagavond 7 maart en start om 19.15 uur.
In De Looierij spelen de dames van MHV tegen Ventura. De ploeg uit Schiedam staat op de zesde plaats.

Op de site van MHV ’81 www.mhv81.nl vindt u verder alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV ’81.