Vorige week zaterdag stond er een kraker op het programma voor de dames B1 van MHV’81. De dames van MHV, ongeslagen koploper, ontvingen de nummer twee uit de competitie Cabooter Group Handbal Venlo.

In de competitie verloren de dames van Venlo slechts een keer waardoor beide teams tot zaterdag nog kans maakten op het kampioenschap.

De dames van Venlo maakten direct duidelijk dat ze niet naar sporthal de Looierij waren gekomen om mee te werken aan een Mills kampioensfeestje. De scheidsrechters hadden de handen vol aan de felle duels en het duurde even voor MHV het vertrouwde vloeiende aanvalsspel kon laten zien. Het sterke verdedigingsblok zorgde ervoor dat Venlo moeilijk wist te scoren waardoor het in het begin gelijk opging. Gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat de dames uit Mill ook in deze wedstrijd te sterk waren voor hun tegenstander. Zoals zo vaak deze competitie liep MHV uit naar een comfortabele voorsprong die naar het einde werd uitgebouwd naar een ruime overwinning. De uiteindelijke 30-14 winst voor MHV tegen de nummer twee Venlo vertelt gelijk het verhaal van het kampioenschap.

De dames van MHV B1 staan bekend als een talentvol team dat al vele jaren samen speelt. Hoewel de dames dit jaar uitkomen in de hoogste Limburgse competitie blijkt dat er weinig verenigingen in staat zijn om weerstand te bieden aan deze talenten. Volgende week wacht een volgende krachtproef voor de dames. Dan strijden ze samen met Venlo en Geleen in een aparte competitie waarvan de winnaar mag deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.

Na de felicitaties van teamsponsor Bakkerij Manders, die natuurlijk een overheerlijke slagroomtaart bij zich had, was het tijd voor een feestje.