We hadden het allemaal zo mooi voorbereid. Op 5 maart 2020 bestond onze vereniging 25 jaar en dat wilden we op een passende wijze vieren.

We hadden een speciaal jubileumboekje gemaakt, we zouden op zondag 5 april 2020 met onze leden het jubileum vieren en we zouden op 17 en 18 april deelnemen aan de Seniorenbeurs in Fitland om ons als vereniging te presenteren.

Maar toen sloeg het nieuwe coronavirus (COVID-19) toe. Op 16 maart 2020 sprak premier Rutte het land toe en vanaf dat moment werd ineens alles anders in Nederland. Sporten was niet meer mogelijk en onze mooie plannen lagen in duigen. Gezien de besluiten van de overheid, houden wij er rekening mee dat onze speciale sportactiviteiten zeker tot 1 september 2020 niet meer mogelijk zijn. Gezondheid staat bij ons op nummer één. Niet alleen voor onze leden, maar voor iedereen. Er is nu een begin gemaakt naar een weg “nieuw normaal”.

Onze Sportvereniging Hart in Actie heeft veel te danken aan zijn sponsors/ adverteerders. Door hun grote en kleine financiële bijdragen, kon onze vereniging blijven bestaan. Door hun financiële bijdrage was Hart in Actie in staat 25 jaar een aangepast sportaanbod en aangepaste activiteiten aan te bieden aan mensen met een chronische aandoening zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD. Als speciale sportvereniging hebben wij een hele specifieke doelgroep die vaak niet elders terecht kan.

Door onze (sport) activiteiten hebben we veel sympathie bij de inwoners van onze kerkdorpen. Via ons nieuwsboekje en onze mooie website www.hartinactiemill.nl zien de inwoners door welke lokale en regionale sponsors we gesteund worden. Op de site kan men ook het jubileumboekje lezen.

Het afgelopen jaar hebben we heel veel publieke belangstelling gekregen met name door de organisatie van het "Gezond leven" Event op 18 mei 2019. Dat heeft voor veel positieve uitstraling gezorgd, ook voor onze sponsors/adverteerders. Het "Thema Gezond leven" zal ook de komende jaren hoog op onze agenda staan. Juist in deze tijd blijkt zonneklaar dat gezond leven van levensbelang is.

Mede door sponsors is onze mooie sportvereniging in staat geweest om een belangrijke voortrekkersrol te vervullen. Als dank daarvoor bezorgen wij onze sponsors deze week het jubileumboekje en bedanken wij hen voor hun jarenlange steun.

Lezers die het jubileumboekje ook zouden willen ontvangen kunnen dat via de mail aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Guus Fonteijn 06-22552427.

Namens het bestuur van sportvereniging Hart in Actie
Mieke van de Kolk, secretaris
Guus Fonteijn, voorzitter