Judovereniging Yama Arashi in Wanroij start vanaf vrijdag 4 september 2020 met de cursus Ukemi Waza (Val breken). Na het succes van voorgaande jaren biedt de judovereniging de cursus opnieuw aan.

In de training leren de kinderen volgens een betrouwbare methode veilig te vallen zodat ze minder angstig worden om te vallen, meer zelfvertrouwen krijgen, hun gevoel voor zelfredzaamheid vergroten en uiteindelijk met meer plezier aan spel- en bewegingsactiviteiten deelnemen. De kinderen werken aan hun motorische en conditionele ontwikkeling, op een speelse manier lopen, springen, rollen terwijl ze aan hun fysiek werken. Dit komt heel goed van pas bij andere (contact)sporten. Bovendien leren de kinderen een bepaalde balans en coördinatie die de hele motoriek ten goede komt.

Voor de meeste kinderen is dit een eerste kennismaking met judo, hierna kunnen de kinderen gerichter een keuze maken of judo aansluit bij hun interesse. Jezelf beheersen en toch stoeien, samenwerken en toch heel individualistisch bezig zijn. Allemaal aspecten van de judosport. Judo is goed voor de motoriek, sociale vaardigheden en het in positieve zin omgaan met agressie.

(Beginnende) keepers van sporten zoals onder andere voetbal en handbal kunnen met deze korte cursus ook leren een betere valtechniek te ontwikkelen, het blijft echter wel een judo.

De cursus duurt 12 weken en wordt afgesloten met een examen en diploma. Hierna is er de mogelijkheid om alsnog aan te sluiten bij de judo club. Indien uw kind lid wordt, zal het cursusgeld worden verrekend met de contributie van de judo club. De kosten van deze cursus bedragen € 35,00. Er zijn (beperkt) judopakken beschikbaar die de kinderen gedurende de cursus in bruikleen krijgen. Als je het nog niet zeker weet, is het ook mogelijk om gebruik te maken van 3 gratis proeflessen.

Dus geef je zo snel mogelijk op via de website www.yama-arashi.nl.