Als alles volgens plan verloopt, dan start de 107e editie van de Tour de France 2020 op 29 augustus aan de Côte d’Azur om op zondag 20 september in Parijs te finishen.

“Als deze doorgaat, dan is er ook een Juliana Tourspel,” vertelt Theo Slaats. Hij is een van de organisatoren van het Tourspel wat dit jaar voor de 32e keer gehouden zal worden. “We bereiden alles voor, boekjes zijn al bijna klaar en zodra het definitief is dat de Tour doorgaat, dan starten we met het verspreiden van de boekjes en kan men ook al online inschrijven.”

In samenwerking met de sponsorcommissie van R.K.S.V. Juliana Mill wordt nu bekeken hoe de sponsoren te benaderen in deze, ook voor hen, moeilijke tijden. “Veel ondernemers hebben het ook lastig en dan is het sponsoren van prijzen wellicht wat lastig. Maar we gaan ervan uit dat er sowieso weer een racefiets te winnen is en tal van andere leuke prijzen.”

Theo hoopt dat er veel mensen deel gaan nemen aan het Tourspel om Juliana hiermee ook financieel te steunen. “We lopen duizenden euro’s mis dit jaar doordat er zaken niet door kunnen gaan. Er komen dit jaar bijvoorbeeld geen buitenlandse clubs naar ons sportpark voor trainingskampen.” Ook de Vakantiejaarmarkt is elk jaar voor Juliana een mooie extra inkomstenbron en vooralsnog gaat deze in de gebruikelijke grote vorm dit jaar niet door. “We hopen dat er veel mensen deel gaan nemen om zo ook onze club financieel te steunen.”

Juliana Tourspel

In het Juliana Tourspel zijn er punten te verdienen voor iedere wielrenner in de top 10 uitslag van die dag. Door de juiste mix te maken van klimmers, tijdrijders en sprinters maak je kans op prijzen. Kies je voor een renner die scoort in het algemeen klassement (gele trui), of voor die van het punten- (groene trui) of bergklassement (bolletjestrui)? Of denk jij aan iemand uit het jongerenklassement (witte trui)? Aan jou de keuze!

Bovendien kun je gratis deelnemen aan het ploegenklassement als je met 10 vrienden, collega’s, teamgenoten of familieleden deelneemt.

Deden er vorig jaar nog 916 mensen mee, de tourspelcommissie gokt deze keer op meer dan 1000 deelnemers, mede gezien het feit dat het minder “voorspelbaar” is, doordat de renners deze keer weinig tot geen koersen hebben gereden om voor te bereiden. Dat zal ook een verschil maken bij de deelnemers aan het Tourspel.

Inschrijven kan minimaal een week voor aanvang van de Tour online via www.julianatourspel.nl of via de tourspelboekjes die dan op verschillende steunpunten klaarliggen in de regio. Voor slechts € 5,00 steun je de jeugd van Juliana Mill en speel je mee om mooie prijzen.

Nadere gegevens over o.a. de tijdstippen van inlevering van de lijst(en) volgen zo spoedig mogelijk. Volg hiervoor de publicaties in De Neije Krant, op Facebook en/of Instagram.