Tijn Daverveld uit Wilbertoord heeft vorige week zijn contract bij PSV verlengd tot en met de zomer van 2022.

De 20-jarige verdediger is een vaste waarde bij Jong PSV en hoopt dit seizoen te kunnen doorstromen naar het eerste elftal. Afgelopen week werden de trainingen voor het nieuwe seizoen onder de nieuwe coach Roger Schmidt opgestart, waarbij ook Tijn deel uitmaakte van de selectie. In augustus vertrekt PSV voor een trainingskamp naar Duitsland waarna ook diverse oefenduels op het programma staan. Op 12 september start het nieuwe seizoen.

Vanaf 2008 PSV’er

Daverveld zit al vanaf het seizoen 2008-2009 bij de club en doorliep alle jeugdelftallen bij PSV en kwam daarbij ook uit in de UEFA Youth League. In 2019 maakte Tijn zijn debuut in het betaald voetbal. De verdediger speelde de hele wedstrijd tegen Jong Ajax (2-2) en maakte ook meteen een doelpunt. In januari 2020 nam Ernest Faber de beloftevolle verdediger mee op trainingskamp naar Qatar, waar hij zijn officieuze debuut maakte in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge.

Positie en doelen

“'Het is voor mij belangrijk dat ik aankomend seizoen mijn wedstrijden ga spelen bij Jong PSV. Hopelijk kan ik aansluiten bij het eerste elftal. Ik zal mijn wedstrijden voornamelijk als centrale verdediger gaan spelen.'”

Bron en foto’s: PSV