2e van links, Peter Lenkens, winnaar Juliana Tourspel 2019

Zaterdag (29 augustus) gaat de Tour de France van start en het zal voor iedereen een ontdekkingstocht worden.

Het wielerseizoen is nog maar een paar weken oud en geen enkele renner heeft veel wedstrijdkilometers in de benen. De tourcommissie van Juliana Tourspel heeft een belrondje gedaan en met enkele deelnemers van vorige edities gesproken over de kanshebbers.

Wim: ”Voorspellen is lastig bij deze Tour. Want waar vergelijken we mee? Alle ogen zijn, gezien de afgelopen koersen zoals de Dauphiné, gericht op de twee sterkste teams, Jumbo-Visma en Ineos. Beide ploegen wilden starten met drie kopmannen zodat er een strijd zou ontstaan tussen Dumoulin-Roglic-Kruijswijk tegen Froome-Bernal-Thomas, maar door enkele valpartijen en andere ongemakken komt er waarschijnlijk toch een aangepast plan bij genoemde ploegen. Maar wij doen gewoon weer mee met het Juliana Tourspel!”

Ook Pim heeft zijn bedenkingen en noemt dezelfde kanshebbers. “Voeg daarbij Nairo Quintana, Thibaut Pinot en Richie Porte. Als outsider zou ik zeker Tadaj Pogacar opnemen in het lijstje van renners voor het Juliana Tourspel. De Sloveense renner van het UAE-Team Emirates is ook een begenadigd klimmer, net als zijn landgenoot Roglic. Als je voor de punten wil gaan, vergeet dan zeker de sprinters Caleb Ewan en Sonny Colbrelli niet. Laatstgenoemde kan wel eens de verrassing onder de sprinters worden; hij kan namelijk ook goed mee over de bergen!”

Peter, de winnaar van het Juliana Tourspel editie 2019 (zie foto), doet al vanaf het begin mee: ”Het zou zomaar de 32e keer kunnen zijn dat ik meedoe, misschien de eerste paar keren niet. Ik ben nu weer bezig om de namen te noteren. Dan kom je toch weer uit bij de Jumbo-Visma en Ineos mannen, die zal iedereen wel opschrijven. Het blijft een beetje een gok, maar een zekere tactiek is vereist: maak een juiste mix van klassementsrenners, klimmers en sprinters. Jammer genoeg mag je er maar 20 opnoemen. Als je meedoet met het Juliana Tourspel blijft het leuker om naar de Tour te kijken!”

STEUN OOK DE JEUGD VAN JULIANA MILL DOOR DEELNAME AAN HET JULIANA TOURSPEL
(€ 5,00)

Voor spelregels, het vernieuwde prijzenpakket, een overzicht van sponsoren en (inlever-) adressen van de befaamde Tourspel boekjes: zie www.julianatourspel.nl.