Eindelijk mochten de dames van Siebers/Klick’15 1 weer. Na een lange voorbereiding startte vandaag ook voor de korfbaldames de competitie.

Een nieuwe trainer en een nieuw team. Waar de selectie van Klick’15 vorig seizoen nog bestond uit twee teams, zijn de dames dit seizoen gestart met slechts een seniorenteam onder leiding van Pieter-Jan Matla, uitkomend in de eerste klasse. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus. Vroeg in de ochtend vertrokken de dames richting Eyckelkorf 1, voor Siebers/Klick’15 1 een onbekende tegenstander. De dames moesten uitgaan van hun eigen krachten. Eyckelkorf 1 wist al vroeg in de wedstrijd de score te openen waardoor de dames van Siebers/Klick’15 1 meteen op scherp werden gezet. Door middel van een afstandsschot en een korte kans wist Siebers/Klick’15 1 terug te komen. De dames waren aan elkaar gewaagd. Zowel aan de kant van Siebers/Klick’15 1 als aan de kant van Eyckelkorf 1 werden goede aanvallen neergezet. Een fase volgde waarin de wedstrijd gelijk opging. Vlak voor rust wist Klick’15 1 middels een afstandsschot toch de voorsprong te pakken: 5-6.

Eyckelkorf 1 kwam na de rust fel uit de startblokken en trok de stand vrijwel direct gelijk. Vanaf dat moment namen de dames van Siebers/Klick’15 1 het initiatief. In de aanval werden de posities goed ingevuld en ook de verdediging wist voldoende druk te geven in het voorveld, waardoor Eyckelkorf 1 niet meer tot scoren kon komen: 6-8. Een spannende slotfase volgde, maar de dames van Siebers/Klick’15 1 wisten de voorsprong te behouden. Eindstand: 7-10. Een goed begin van de competitie. Volgende week spelen de dames thuis om 13.00 uur in Wilbertoord tegen Springfield 1. Alle support is welkom!

Voor Klick’15 1 scoorden: Sanne Verhoeven en Sanne Bens 3x, Marja Derks 2x, Dymphe vd Berg en Hilde v Dommelen 1x.

6 september Eyckelkorf 1 - Klick’15 1: 7-10

12 september Vios (O) A2 - Klick’15 A1: 12.15, Ottersum
13 september Klick’15 1 - Springfield 1: 13.00, Wilbertoord