Op zondag 13 september was de eerste thuiswedstrijd van de competitie voor de dames van Siebers/Klick’15 1 een feit.

Om 13.00 uur klonk het fluitsignaal en startte de wedstrijd tegen onbekende tegenstander Springfield 1. Het eerste doelpunt viel aan de kant van Springfield 1. Het duurde even voordat de dames van Siebers/Klick’15 1 in de wedstrijd zaten. De eerste helft verliep moeizaam. Er werden hier en daar wat slordige ballen gespeeld en ook de korf werd niet gevonden. Vlak voor rust kreeg Siebers/Klick’15 1 nog een strafworp mee vanwege een verdedigende fout van Springfield 1. Dat bracht de stand op 2-2.

Een tactische wissel na de rust zou wat meer aanvalskracht moeten brengen aan de kant van Siebers/Klick’15 1. Deze opdracht werd goed uitgevoerd en daardoor begonnen de dames langzamerhand hun vertrouwen weer terug te winnen. Springfield 1 gaf echter niet op en bleef zoeken naar de aansluiting. De dames van Siebers/Klick’15 1 sloegen een gat van drie doelpunten: 6-3. De dames wisten dat ze hun voorsprong niet meer weg mochten geven. Onoplettendheid onder de korf zorgde er nog even voor dat Springfield 1 terugkwam tot 6-4, maar Klick’15 1 speelde de wedstrijd goed uit. Met nog twee afstandsschoten en een korte kans aan de kant van Siebers/Klick’15 1 eindigde de wedstrijd met een 9-6 eindstand. Volgende week staat de wedstrijd tegen koploper Flash 1 op het programma. De dames spelen om 13.00 uur in Den Dungen.