De competitie is weer begonnen! Elke week zullen we in deze rubriek kort terugblikken en voorbeschouwen op de wedstrijden van DWSH’18, Juliana Mill en SES. Het openingsweekend zorgt voor onze gemeenteclub in ieder geval niet voor een vliegende start. De thuiswedstrijden werden namelijk allemaal verloren.

Juliana Mill had een prima voorbereiding. Het won drie keer in de beker, waaronder van SES (1-4), en versloeg in een oefenderby met ruime cijfers DWSH’18; 4-0. De bezoekers kwamen met tien spelers, rode kaart na harde charge, op een 0-2 voorsprong. Vlak voor tijd deed de thuisploeg nog wat terug, maar SIOL hield stand. Zo verloor de thuisploeg zijn eerste wedstrijd met 1-2. Aankomende zondag gaat Juliana Mill op bezoek bij SCMH. Die ploeg versloeg afgelopen zondag SES.

Over SES gesproken. Een voorbereiding waar ze liever niet aan willen terugdenken. In de bekercyclus werd drie keer verloren. Zelfs tegen vijfdeklasser VCO werden de drie punten niet binnen gesleept. Zondag ontvingen zij op De Kogelberg SCMH uit Mariaheide. SES kwam op voorsprong, keken tegen een achterstand aan en scoorde zelf in de laatste minuten nog de 2-2. Echter viel in de blessuretijd nog de zure tegentreffer die daardoor de eerste nederlaag (2-3) van het seizoen inluidde. Zondag kan de Langenboomse equipe hun borst natmaken. Zij gaan namelijk op bezoek bij de koploper van vorig seizoen; Festilent. Wellicht kunnen de geel-zwarten voor een verrassing zorgen en met een goed gevoel naar huis keren.

DWSH’18 kreeg op De Binding bezoek van het versterkte HBV. Met enkele versterkingen uit hogere klasses is de Beerse ploeg een van de favorieten voor de titel in de vijfde klasse E. Zo vond aanwinst Jeroen Bardoel (vorig jaar tweede klasse met Vianen Vooruit) driemaal het net. De fusieclub voetbalde aardig mee, maar miste zelf vier sterkhouders in de basiself. Zij verloren uiteindelijk met 1-4. De ploeg van John van Geenen gaat zondag op bezoek bij VCA in Sint Agatha. Zij wonnen afgelopen zondag in De Rips met 2-3 van Fiducia. Afgelopen seizoen beëindigde zij een prima reeks van DWSH’18. Zij wonnen op Het Breexsel met 2-3 van de blauw-zwarten.