Zondagmiddag op het sportpark van CITO regende het niet alleen water maar ook doelpunten. De wedstrijd, waarin SES voor de eerste keer in de nieuwe uitshirt speelde, eindigde in een doelpuntrijke 4-3 nederlaag voor de Langenboomse formatie.

De eerste helft had SES weinig de bal. CITO hield veel balbezit en wanneer SES de bal onderschepte waren ze hem ook snel weer kwijt. Tot grote kansen kwam CITO echter nog niet. In de 18de minuut was het dan toch raak. Murat Korkmaz sneed een voorzet scherp aan en Alper Alici hoefde de bal maar licht te toucheren met zijn hoofd, waardoor SES keeper de Klein kansloos was: 1-0.
Hierna kwam SES beter in de wedstrijd en dat resulteerde ook in de 32ste minuut in een goal. Een goede actie en steekpass van Niek Nooijen op Ramon Strijbosch werd goed afgerond door de buitenspeler van SES: 1-1. Heel lang stonden de ploegen niet op gelijke hoogte. Vijf minuten na de gelijkmaker van SES schoot CITO aanvaller Younesse Ettahouri de 2-1 alweer binnen. De 38-jarige aanvaller werd goed weggestuurd aan de linkerkant en schoot hem via Jon de Klein binnen. Vlak voor rust werd het nog pijnlijker voor de formatie uit Langenboom. Ook de 3-1 werd binnengeschoten vanuit een vrije trap van randje 16. Murat Korkmaz schoot hem hard en zuiver in de verre kruising en zette de ruststand op 3-1.

In de tweede helft was daar hetzelfde spelbeeld. CITO veel aan de bal en SES moest achteruit. 5 minuten na rust gaf de scheidsrechter een penalty aan CITO. Younesse Ettahouri ging SES keeper Jon de Klein voorbij en wordt neergelegd. De penalty werd echter gemist. De panenka belandde op de lat en SES bleef in leven. Na een klein uur spelen kwam SES weer dichterbij door een vrije trap van Don Straatman. De bal leek houdbaar voor de keeper, maar doelman Necip Tarhan liet de bal los en de bal rolde tergend langzaam het doel in: 3-2. Toch bleven de kansen vooral voor CITO en in de 64ste minuut is daar ook de goal voor CITO. Wederom een perfecte voorzet van de linker van Murat Korkmaz werd binnengekopt door lange spits Armin Alibasic: 4-2. Na de spectaculaire eerste 65 minuten gebeurde er de laatste minuten niet zo veel. In de 90ste minuut scoorde Plom Bens dan toch nog de aansluitingstreffer, waardoor SES nog op jacht kon naar een puntje. Dit doelpunt kwam helaas te laat en CITO pakte op eigen veld de dik verdiende drie punten.

CITO - SES 4-3 (3-1)
18. 1-0 Alper Alici
32. 1-1 Ramon Strijbosch
37. 2-1 Younesse Ettahouri
45. 3-1 Murat Korkmaz
58. 3-2 Don Straatman
64. 4-2 Armin Alibasic
90. 4-3 Plom Bens