Voordeliger sporten dankzij een bedrijfssportregeling vanuit je werkgever. Om een gezonde levensstijl toegankelijker te maken, is Maarten van Kempen uit Mill, oprichter van Fitland, gestart met BedrijfsFitnessAbonnement.nl.

Medewerkers kunnen voordelig sporten via hun werkgever en samen met collega’s of alleen aan hun gezondheid werken. Sporten kan bij een aangesloten sportlocatie naar keuze, vaak ook in de eigen woonplaats van de sporter. De werkgever draagt hieraan bij in de vorm van een (gedeeltelijke) vergoeding of betaling via het bruto salaris. Het voordeel kan dan oplopen tot wel 40% ten opzichte van een regulier sportabonnement.

Sporten door heel Nederland

De eerste 400 sportlocaties zijn inmiddels aangesloten waardoor een landelijke dekking aangeboden wordt. Iedere dag komen daar vele nieuwe sportlocaties bij verspreid over het hele land. De sporters kunnen sportlocaties kiezen in hun eigen regio. “We streven naar een maximale reistijd van 10 minuten. De sportlocaties hebben naast de reguliere fitness een breed sportaanbod. Er zijn sportlocaties waar groepslessen worden aangeboden, zoals yoga, boksen, bootcamp of aquafit. Sportlocaties waar begeleiding en persoonlijke aandacht centraal staat, bieden personal training aan. De werknemer kan zelf kiezen welk sportaanbod het beste bij hem of haar past”, aldus Van Kempen.

Gezonde levensstijl stimuleren met Entreo App

De lancering van BedrijfsFitnessAbonnement.nl is pas het begin. Momenteel wordt er gewerkt aan een smartphone app waarbij werknemers beloond kunnen worden voor hun gezonde(re) levensstijl. Door te sporten, worden loyaliteitspunten gespaard. De werkgever bepaalt waar de punten aan gespendeerd kunnen worden, bijvoorbeeld een gratis product, korting in de bedrijfskantine of een andere vrije invulling. De punten kunnen ook ingewisseld worden voor korting via een bij Entreo aangesloten sportlocatie. De lancering van de app staat op de planning voor kwartaal 1 van 2021.

Online inschrijven

Wil jij ook gebruikmaken van een bedrijfssportregeling via jouw werkgever? Ga dan naar www.bedrijfsfitnessabonnement.nl en doe de Werkgevercheck om te zien of jouw werkgever al deelneemt. Je kunt je dan direct online inschrijven voor een fitnessabonnement bij een van de aangesloten sportlocaties.