Op donderdag 26 november jl. traden in totaal een 24-tal Taekwon-Doka’s uit Mill e.o. aan om hun Taekwon-Do(kup)examens (gekleurde banden) af te leggen.

Men moest voor het praktijkgedeelte van het examen de volgende onderdelen afleggen: Saju’s (vierhoeksoefenvormen), Tuls (stijlpatronen tegen denkbeeldige tegenstanders), Ilbo, Sambo Matsogi (1, en 3 stapssparring), Gyepa (breektesten) en semi-contactsparren. De leeftijd van de deelnemende kandidaten varieerde van 9 t/m 44 jaar. Ondanks de spanning en de nodige zenuwen, welk zo’n examen met zich meebrengt, wisten maar liefst alle 24 leerlingen met goed gevolg het examen af te leggen.

Om 18.00 uur begonnen de kandidaten onder het toeziend oog van een de examencommissie en volgens de voorgeschreven regels van het RIVM aan het praktijkexamen, een week eerder hadden ze reeds theorie examen afgelegd, dit onderdeel is er omdat naast het trappen en stoten ook aan de ontwikkeling van de geest wordt gewerkt. Bij enkele van de beoefenaars van de van origine Koreaanse zelfverdedigingskunst, bleken de zenuwen een grote rol te spelen. Alle kandidaten lieten het beste van hun kunnen zien, zo waren de prestaties dan ook van een goed niveau.Verder waren er mooie breektesten te zien van diverse leerlingen, een ware lust voor het oog, het was al met al een goed examen.

Bij de groep jeugd en junioren blonk Limaar Alhumaidan (10 j) uit, ze zette er een subliem examen neer. Een extra vermelding was er tevens voor Vladimir Rac (41j) welke met zijn goed uitgevoerde technieken en mooie trappen het beste examen van de dag neer zette. Hij werd daarom ook extra beloond en slaagde voor een dubbel examen. Na een beraad van de examencommissie deelde zij de welverdiende diploma’s uit. Alle 24 kandidaten wisten met goed gevolg het examen af te leggen. Dus 100% geslaagden. Het Taekwon-Do examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie, onder Grootmeester Choi Jung Hwa (9de Dan). Hier volgen de geslaagden:
9e kup (gele slip); Majd Alhumaidan, Maren Werts, Lana Abdullah, Mouemen Abdullah, Stefan Vogels, Giovanni Smits, Jayand Manhgroelal. 8e kup (gele band); Jessie van der Linden, Janthe Hurkmans, Sem Klokgieter, Lasse van der Es, Ole van der Es, Illse Hurkmans, Mike van Os. 7e kup (groene slip); Mohab Al Zanghary, Vladimir Rac. 6e kup (groene band); Limaar Alhumaidan, Anouk Hoevenaars, Ahmed Alhumaidan, Tom Leenders, Xander Burger, Vladimir Rac. 4e kup (blauwe band); Wes Raaijmakers. 3e kup (rode slip); Ties Verbakel en Jet van Elk. De examencommissie bestond uit Mark Gerrits (2de dan), Mike Kremers(2de dan) en Master Léon van der Putten (7de dan). Zij deelden na afloop van het examen vol trots de diploma’s aan hun leerlingen uit, waarna de geslaagden vervolgens de felicitaties van ouders, familie en kennissen mochten ontvangen, welke buiten op hun stonden te wachten. Het aantal geslaagden en de hoge kwaliteit getuigd mede van het peil wat wordt neergezet door vd Putten Taekwon-Do Academy. Voor info www.itf-tkd.nl.

Allemaal van harte gefeliciteerd!