Foto: Rini Cornelissen

In 1903 werd Schutterij Sint Hubertus opgericht. Sinds een aantal jaren is hun schietterrein te vinden bij het tennisveld aan de Pastoor Jacobsstraat in Sint Hubert. Ari Verschuren is voorzitter van Schutterij Sint Hubertus en erg enthousiast over deze schietsport. “De schietsport is een combinatie van concentratie en gevoel met het wapen, fantastisch om te doen. Het is een sport voor zowel jongeren als ouderen en voor mannen en vrouwen. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen tijdens onze trainingen en zelf eens te ervaren hoe het is om te schieten.”

Ari Verschuren is net als zijn vrouw al vele jaren lid van een schutterij. “Begin jaren zeventig ben ik lid geworden van een schutterij in Overloon. Daar woonden wij destijds. Die schutterij maakte deel uit van het gilde. Nadat we een tijdje in Canada hebben gewoond en weer terug in Nederland kwamen, zijn we uiteindelijk in Amerika bij Horst terecht gekomen. Toen wilden wij weer graag bij een schutterij en hebben toen voor Schutterij Sint Hubertus gekozen.”

Belangrijk om te vertellen vindt Ari dat het een sport is voor jong en oud. “Wellicht hebben vooral jongeren ook het beeld van een schutterij dat we in speciale uniformen lopen, maar dat is bij ons niet het geval. Wij maken geen deel uit van een gilde.” Ook dat de sport duur zou zijn is volgens Ari een vaak gehoord misverstand. “Onze contributie is 22 euro, men kan gebruik maken van een wapen van de vereniging en de patronen waar we mee schieten kosten dacht ik 3 euro per 50 stuks. Dus het is denk ik een van de goedkopere sporten die je kunt doen.” Overigens kan men ook voor een eigen wapen kiezen, daar zijn wel regels aan verbonden. “Dan is er een verklaring van goed gedrag nodig en moet je ook minimaal een x aantal trainingen en wedstrijden per jaar doen, om je wapenvergunning te behouden. Maar zeker in het begin volstaan de wapens van onze vereniging en is een eigen wapen kopen niet nodig.”

Schutterij Sint Hubertus hoopt snel de trainingen weer op te kunnen starten. Belangstelling om aan te sluiten of meer weten? Neem dan contact op met Ari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06 50 26 09 69.