Op zondag 12 september begon de competitie voor JES/Klick ‘15 1. Een heel nieuw team, waarbij de senioren van JES en Klick ‘15 een samenwerking zijn aangegaan.

De afgelopen maanden zijn zij in de voorbereiding druk bezig geweest met elkaar te leren kennen, zowel korfballend als buiten het veld. Na een aantal oefenwedstrijden waren zij vandaag klaar voor de start. Om 13.30 uur klonk uit fluitsignaal in Schijndel. Tegenstander VMS ‘21 kwamen fel uit de startblokken en JES/Klick’15 1 had moeite om haar eigen spel te blijven spelen. Dit leidde al vroeg in de wedstrijd tot een 4-0 achterstand. Na tien minuten kwam JES/Klick’15 1 wat beter in de wedstrijd. De dames wisten elkaar in de aanval wat beter te vinden en ook verdedigend kreeg JES/Klick’15 1 in deze fase van de wedstrijd meer grip. JES/Klick’15 1 wist het gat wat te dichten en de dames gingen met een 5-3 achterstand de rust in.

De dames van VMS gaven zich ook in de tweede helft niet snel gewonnen. Aan beide kanten werden er goede aanvallen gedraaid en JES/Klick’15 1 wist terug te komen: 6-5. JES/Klick’15 1 bleef knokken, maar wist vanaf dat moment de korf nauwelijks meer te vinden. VMS wist nog slechts drie keer te scoren. Eindstand 9-6.

Aanstaande donderdagavond speelt JES/Klick’15 1 haar eerste bekerwedstrijd om 20.00 uur tegen Quick Up 1 in Sint Agatha en op zondag 19 september de tweede competitiewedstrijd om 13.00 uur in Venhorst. Alle support is welkom!