Op zondag 26 september klonk om 12.30 uur het fluitsignaal in Hegelsom. De dames namen het dit keer op tegen Oxalis 1. Waar JES/Klick’15 1 zich in de voorgaande wedstrijden in de eerste fase liet overrompelen, begonnen de dames dit keer sterk. Binnen een aantal minuten pakten zij de 0-2 voorsprong middels twee afstandsschoten. Oxalis 1 kwam echter vrij snel terug en bracht de stand tot 2-2. In de tweede fase van de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De verdediging van JES/Klick’15 1 had het goed onder controle, maar de aanval had moeite met het afronden van de kansen. Voor de rust wist Oxalis 1 nog drie keer de korf te vinden en JES/Klick’15 1 nog twee keer. Ruststand 5-4.

In de rust werd benadrukt dat JES/Klick’15 1 de rust moest behouden in de aanval. Vlak na het fluitsignaal lag het initiatief ook zoals het begin van de wedstrijd bij JES/Klick’15 1 en maakten de dames middels een mooie doorloopbal de gelijkmaker. Oxalis 1 gaf niet op en zette JES/Klick’15 1 zowel verdedigend als aanvallend onder druk. Hoewel de dames wisten dat ze met hard werken een kans hadden om de punten mee naar huis te nemen, kwamen ze er aanvallend niet meer uit. De komende weken is het zaak om als team weer vertrouwen te krijgen in elkaar, zodat de kwaliteiten van alle speelsters beter worden benut. Aankomende donderdag speelt het team om 20.00 uur in Wilbertoord tegen Lottum 1 voor de tweede ronde in de beker. Een mooi moment om weer te kunnen laten zien wat JES/Klick’15 1 in huis heeft. Hopelijk tot dan!