SES heeft in de uitwedstrijd tegen naaste buur Festilent de eerste driepunter gepakt. Op een regenachtig, maar prima bespeelbaar veld werd het 1-3.

Festilent vloog uit de startblokken. Binnen een minuut had de Zeelandse thuisploeg al op voorsprong kunnen komen, echter had de spits van Festilent het vizier niet op scherp staan en schoot in de korte hoek naast. Een paar minuten later redde keeper Jon de Klein op een inzet van diezelfde spits. SES werd de aanval erop meteen gevaarlijk. Een afgemeten voorzet van Rik Kremers vond het hoofd van Tieme Cuppen, echter via de keeper op de binnenkant van de paal. Een paar minuten later toch de voorsprong voor de Langenboomse formatie. Een vrije trap van Melvin van de Elzen wordt licht getoucheerd door Don Straatman en verdween in de lange hoek. 0-1. Vlak voor rust werd de score zelfs verdubbeld. Een vrije trap van Rik Kremers belandt via de muur in de doelmond. Festilent was aanvallend redelijk onmachtig tegen het sterke defensieve blok van SES.

Na de thee aanvankelijk een sterk Festilent. Dat leverde ook direct twee goede kansen op. Echter schoot Hidde van Dongen in kansrijke positie zowel een keer naast als tegen de sterk keepende Jon de Klein. Na een stormloop van een minuut op 10 kwam SES er weer beter in. In de 60e minuut lanceerde uitblinker Don Straatman met een prachtig steekballetje Tieme Cuppen, die zijn sterke spel beloonde met een mooie schuiver, 0-3, wat een weelde! SES geloofde het daarna wel, en Festilent kon het ook niet meer opbrengen. Wat kansjes over en weer was het resultaat. Festilent kreeg nog wel een eretreffer: Bram Geurts prikte kort voor tijd de 1-3 eindstand op het bord. Een smet op dit alles is wel de ogenschijnlijk zware blessure van keeper Jon de Klein, hij leek verkeerd terecht te komen, hopelijk valt het mee!

Festilent - SES: 1-3 (0-2)

’15 Don Straatman 0-1
’30 Rik Kremers 0-2
’65 Tieme Cuppen 0-3