Afgelopen jaar is het Sportakkoord Mill en Sint Hubert ondertekend. Het sportakkoord is een set van allerlei ambities en acties om de inwoners van Mill en Sint Hubert meer en beter in beweging te brengen. De uitvoering hiervan ligt bij de inwoners, verenigingen en organisaties die hier graag hun steentje aan bijdragen. Om ze op weg te helpen is er uitvoeringsbudget beschikbaar. Met dit uitvoeringsbudget kunnen partners aan de slag met de gestelde ambities.

Wat is het lokale sportakkoord?

Voor de uitvoering van ambities uit het sportakkoord ontvangt de gemeente tot en met 2022 een jaarlijks budget van €10.000. Organisaties en verenigingen kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage om aan de slag te gaan met deze ambities. ‘’Met die initiatieven zorgen we ervoor dat de ambities uit het sportakkoord worden uitgevoerd. Ik hoop dat we met het sportakkoord een bijdrage kunnen leveren aan het toegankelijk houden van het sport- en beweegaanbod voor jong én oud. Om zo de leefbaarheid binnen de dorpen te vergroten”, aldus Thomas Peeters Weem (verenigingsondersteuner Mill en Sint Hubert en tevens lid van het KernTeam).

Het KernTeam

Om een succes te maken van de uitvoering van het sportakkoord is een KernTeam samengesteld. Het KernTeam is een groep van betrokken supporters van het sportakkoord vanuit verschillende organisaties en sectoren, waaronder onderwijs, de zorg, verenigingen en de gemeente. Het KernTeam draagt zorg voor de uitvoering van de speer- en actiepunten uit het sportakkoord en stelt jaarlijks prioriteiten. Daarnaast beheert het KernTeam het uitvoeringsbudget. Anco Bloemendal (Sea-Devils Mill) is één van de KernTeamleden. ‘’Ik heb zitting genomen in het KernTeam om daarmee ook de verantwoordelijkheid te nemen om bij te dragen aan een beter sportklimaat in Mill en Sint Hubert. Mijn doel is ook om straks in de gemeente Land van Cuijk samen op te trekken met de verschillende KernTeams binnen onze gemeente.’’

Naast Anco zitten de volgende personen in het KernTeam: Bart Schmeits (DOEJEMEE), Henk Rutten (WSV Amicitia), Raymond van Putten (SWOM), Brenda Weemen (Scouting Mill), Sacha Lukassen (Pantein), Timothy van Oss (Sociom), Marti Bongers (DWSH ’18) en Thomas Peeters Weem (Mill en Sint Hubert Verenigt).

Meer informatie en een aanvraag indienen

Het KernTeam heeft een pagina aangemaakt met alle informatie rondom het lokaal Sportakkoord Mill en Sint Hubert. Op deze website is alle informatie rondom het sportakkoord te vinden, zoals wie zijn aangesloten bij het sportakkoord, informatie over het KernTeam en de voorwaarden voor een aanvraag op het uitvoeringsbudget.

Heb je een goed initiatief?

Dan kun je via www.sportakkoordmillensinthubert.nl een aanvraag doen. Het KernTeam, bestaande uit een brede vertegenwoordiging van de partners, beoordeeld de binnengekomen aanvragen. ‘’Ik zou iedereen op willen roepen om een kijkje te nemen op de website van het sportakkoord en een aanvraag voor uitvoeringsbudget in te dienen. Samen zorgen we voor een vitale en leefbare gemeente’’, aldus Anco Bloemendal.

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..