Op zondag 24 oktober speelde JES/Klick’15 1 een thuiswedstrijd tegen De Horst 1. Hoewel het team niet compleet was, startten de dames vol goede moed aan de wedstrijd.

JES/Klick’15 1 was zich ervan bewust dat ze hard moesten werken om de punten in huis te houden. Door een verdedigende fout aan de kant van JES/Klick’15 1 wist De Horst 1 al in de derde minuut van de wedstrijd de voorsprong te pakken middels een strafworp. JES/Klick’15 1 kwam meteen terug, maar direct daarna volgde een mindere fase. Er werden mooie aanvallen neergezet, maar de dames van JES/Klick’15 1 beloonden zichzelf niet. De Horst 1 daarentegen wist op de belangrijke momenten wel de korf te vinden en vergrootten hun voorsprong naar 1-4. JES/Klick’15 1 gaf niet op en bleef vechten voor elke bal. Verdedigend kregen de dames het steeds beter onder controle, waardoor De Horst 1 moeizamer tot scoren kwam. Middels een afstandsschot en een doorloopbal wisten de dames van JES/Klick’15 1 het gat te dichten: 3-4. Met nog 7 minuten op de klok werd er door beide teams nog een keer gescoord. Ruststand: 4-5.

Hoewel JES/Klick’15 1 steeds beter in de wedstrijd kwam, bleven ze wel achter de feiten aanlopen. Trainer/coach Kocher Majid gaf aan dat de dames in de tweede helft het initiatief moesten pakken, maar toch was het De Horst 1 die na rust het eerste doelpunt maakte. JES/Klick’15 1 zette verder zowel aanvallend als verdedigend de stijgende lijn uit de eerste helft voort. De frustratie aan de kant van de tegenstander leidde ertoe dat JES/Klick’15 1 steeds meer vertrouwen kreeg. De doelpunten vielen en de dames maakten goed gebruik van de fouten die door De Horst 1 werden gemaakt. JES/Klick’15 1 sprong veel tussen en de dames wisten beter en beter op elkaars acties te anticiperen. Met nog 8 minuten op de klok was het de thuisploeg die middels een vrije worp de voorsprong wist te vergroten: 9-7. Een spannende slotfase volgde. Beide teams waren fel en knokten voor elke bal. De spanning liep op en de Horst 1 voerde een aantal tactische wissels uit. De 27ste minuut maakte De Horst 1 de 9-8. In de laatste minuut kreeg JES/Klick’15 1 ook nog een strafworp tegen die De Horst 1 wist te benutten. Eindstand: 9-9. Volgende week speelt JES/Klick’15 1 haar laatste wedstrijd van de eerste helft van het buitenseizoen: de return tegen VMS’21 1 om 13.00 uur in Venhorst. Aansluitend vindt de najaarsafsluiting plaats in de kantine van JES in Venhorst. We hopen op een grote opkomst. De dames kunnen alle support gebruiken!

Spannende wedstrijd voor JES/Klick’15 2

De dames van JES/Klick’15 2 startte de wedstrijd goed met een doelpunt in de 6e minuut. Kort daarna is ook de 2e goal voor hen: 2-0. Na een overtreding door de tegenstander wordt de strafworp afgemaakt door Floor van Grinsven. JES/Klick’15 2 zet hun voorsprong voort met een afstandsschot. Dan komt SVO terug met de 4-1. Nog 2 doelpunten volgen voordat JES/Klick’15 2 zich herpakt en het laatste doelpunt voor de rust gemaakt wordt. Ze eindigen de eerste helft met een voorsprong van 5-3. Na de rust start JES/Klick’15 2 weer goed met een doelpunt in de 6e minuut. Door een tweede overtreding van de tegenstander krijgen zij weer een strafworp. Mendy vd Velden maakt hem mooi af waardoor zij de stand naar 7-3 brengt. SVO doet nog een laatste poging om de stand te veranderen. De wedstrijd eindigt met een verdiende winst van 7-4 voor JES/Klick’15 2.