Op woensdag 17 november en donderdag 18 november werden de eerste wedstrijden van de dorpencompetitie van BCMill jeugdafdeling gespeeld.

Dit is een competitie van verschillende clubs uit verschillende dorpen die buiten de landelijke bond om een competitie hebben samengesteld.

In verschillende poules die op sterkte zijn ingedeeld worden er wedstrijden georganiseerd die bestaan uit 10 wedstrijdjes van 1 set gespeeld door minimaal 4 spelers per team, ze spelen 6 dubbel wedstrijdjes en 4 enkel wedstrijdjes tot 21 punten met 2 punten verschil binnen 10 minuten, is die stand van 21 niet behaald in 10 minuten wordt de stand opgeschreven van dat moment.

Per wedstrijdje zijn er 2 punten te verdienen dus 20 punten in totaal per wedstrijd avond.

BCMill komt uit met 2 teams, Team 1 speelt in poule C en team 2 speelt in poule D.

Woensdag 17 november mocht team 1 het spits af bijten en dat deden ze in Overloon. Het waren stuk voor stuk spannende wedstrijden maar Mill was toch de sterkste in dit geval en gingen naar huis met een mooie winst van 4 tegen 16 in hun voordeel.

Donderdag 18 november was het de beurt aan team 2, zij hadden hun wedstrijd in Cuijk en voor hun was het extra spannend omdat dit voor iedereen de eerste keer was dat ze met een dorpencompetitie mee gingen doen.

Ook daar is er hard gestreden van beide kanten, maar ook hier was Mill te sterk voor de tegenstander en ook zij gingen naar huis met een overwinning op zaken wel te verstaan 2 tegen 18.

Al met al een mooie start van een leuke dorpencompetitie voor dit seizoen, we hopen natuurlijk van harte dat ze dit zo vast kunnen houden.

Naast de dorpencompetitie zijn we natuurlijk ook nog druk opzoek naar nieuwe jeugdspelers, in dat kader hadden we afgelopen weken bezoek gekregen van enkele zogeheten Sjors Sportief deelnemers, dit zijn deelnemers die via de organisatie “Sjors Sportief” een paar keer mee kunnen doen met een sport of activiteit naar keuze, wij waren natuurlijk hartstikke blij dat ze gekozen hadden om een kijkje te komen nemen in de keuken van badmintonnen.

Natuurlijk hopen we nu ook dat we ze vaker zullen zien en dat ze zich bij onze club willen aanmelden.

Ben je nu ook enthousiast geworden na het lezen van dit stuk ga dan snel naar www.bcmill.nl en kijk hoe je in contact kan komen. Ook kan je elke vrijdag gewoon naar een training komen kijken en neem je sportschoenen mee want je mag al gelijk meedoen. Elke vrijdag van 18:00u in Sporthal de Looierij in Mill.