Keepster Nienke van den Boom in actie namens MHV'81.

De uitwedstrijd tegen Forholte op 20 november werd afgelast vanwege coronabesmettingen bij de tegenstander uit Voorhout. Een reeks met drie nederlagen werd door dat onverwachte weekendje rust onderbroken. Afgelopen zaterdag 27 november stond de thuiswedstrijd tegen het Noord-Hollandse Z.A.P. op het programma. Gezien de ranglijst waren er volop kansen voor een overwinning. Opnieuw was de wedstrijd te volgen via een livestream.

En daar zagen de kijkers dat de dames van MHV scherp aan de wedstrijd begonnen en via 2-0 op een 9-4 voorsprong kwamen. De coach van Z.A.P. riep zijn speelsters op dat moment bij elkaar voor een time-out. Coaches Rob van den Akker en Bas de Gier kregen zo ook wat tijd om extra aandachtspunten mee te geven. In de verdediging werd er als team hard gewerkt, maar in aanvallend opzicht konden de kansen beter worden uitgespeeld. Desondanks kwamen de tegenstanders uit Breezand in het vervolg van de eerste helft niet veel dichterbij. Met een verschil van vier doelpunten begonnen de teams met een tussenstand van 12-8 aan de rust.

Na deze pauze ging de Millse handbalformatie aan de slag om snel verder uit te lopen en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Opnieuw was de verdediging solide. Daarom kon MHV via 16-10 op een 19-11 voorsprong komen. Ondanks tactische wijzigingen in het aanvalsspel van Z.A.P. wist MHV de voorsprong te behouden. Speelsters Evi Bens en Lieke van Baal hadden met respectievelijk 11 en 10 doelpunten een belangrijk aandeel in het scoreverloop, evenals een sterk keepende Nienke van de Boom. In de tweede helft mocht keepster Elke van Haren haar officiƫle debuut in de Eerste Divisie maken. Uiteindelijk werd er een ruime overwinning behaald; 31-19.

MHV bedankt het publiek dat via de livestream de dames heeft aangemoedigd. Na negen wedstrijden staan de dames van MHV voorlopig op een zesde plaats met 12 punten. Het lijkt, door de nieuwe coronamaatregelen, onwaarschijnlijk dat er de komende weken wedstrijden gespeeld gaan worden. Houd de website, Instagram- en Facebookpagina van MHV in de gaten om op de hoogte te blijven.