Maud van Schipstal in actie namens MHV’81 DS1.

Na vier verre uitwedstrijden, was het voor de dames van MHV eindelijk weer tijd voor een thuiswedstrijd in De Looierij in Mill. Foreholte dames 1, ruim een week eerder nog de tegenstander van MHV in Voorhout, reisde op zaterdag 9 april af naar Brabant voor een revanche. Eind maart was het een doelpuntenfestijn (38-52) geworden. Met een mooi gevulde tribune, waren de dames van MHV er dit keer op gebrand om de winst weer binnen te slepen.

De handbalsters van MHV hebben dit keer voor de wedstrijd samen het strijdplan besproken, aangezien het spel van Foreholte nog vers in het geheugen zat. Met wat aanvullingen van coaches Van den Akker en De Gier, waren ze klaar om voor twee punten te gaan. De wedstrijd begon voor MHV niet heel goed, waardoor de ploeg snel tegen een achterstand aan keek. Door de snelle tegenaanval van Foreholte niet op tijd te onderbreken, konden zij daar te veel doelpunten uit scoren. In de aanval werden kansen ook niet optimaal benut. Hierdoor gingen beide ploegen met een ruststand van 18-20 de kleedkamer in.

Na de rust ging het spel gelijk op, maar pas bij 37-36 (met nog ruim anderhalve minuut speeltijd op de klok) was er de eerste voorsprong voor de Millse handbaldames. Maud van Schipstal, goed voor zeven goals, had een belangrijk aandeel in deze inhaalrace. Ook een aantal tactische zetten in de verdediging zorgde voor wat ontregeling in het spel van Foreholte, waardoor zij wat meer moeite kregen met scoren. Echter werd de voorsprong niet vastgehouden en kwam de stand op 37-38. Met nog acht seconden te spelen, kreeg MHV een vrije worp. Lieke van Baal, die deze avond al negen keer eerder wist te scoren, deed dit nog eenmaal. Hierdoor kwam de eindstand op 38-38 en konden de dames van MHV nog één punt veiligstellen.

Volgend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. Op 23 april is de volgende wedstrijd van de Millse handbaldames tegen Z.A.P. DS1. Dit is een verre uitwedstrijd naar Breezand. De wedstrijd start om 19:30 uur in sporthal De Zwaluwenvlucht.