Op zondag 8 mei speelde Klick’15/JES 1 haar eerste thuiswedstrijd van deze tweede helft buitencompetitie tegen Oxalis 1. Een bekende tegenstander.

De vorige wedstrijd tegen Oxalis 1 verliep moeizaam voor de dames van Klick’15/JES 1. Vandaag was het zaak om de juiste kansen af te maken en het verdedigend goed neer te zetten. Het fluitsignaal klonk. Vanaf de eerste minuut stonden beide teams op scherp. Middels een strafworp opende Klick’15/JES 1 de score. Oxalis 1 antwoordde vrijwel direct en trok de stand middels een afstandsschot gelijk. Klick’15/JES 1 kreeg langzaamaan grip op het spel van Oxalis 1. In de verdediging wisten de dames van Klick’15/JES 1 de aanvallen van Oxalis 1 vrij snel af te kappen doordat de vang sterk stond. Aanvallend was het zoeken. Langzaamaan bouwde Klick’15/JES 1 een voorsprong op, maar Oxalis 1 bleef dichtbij. Verschillende doorloopballen en afstandsschoten aan beide kanten zorgden voor een 5-4 voorsprong. Met nog één minuut op de klok wist Klick’15/JES 1 nog een keer te scoren. Ruststand 6-4. Trainer/coach Kocher Majid gaf aan dat de dames hard aan het werk waren. Ze knokten voor elke bal. Het was zaak om dit door te zetten in de tweede helft, want ook Oxalis 1 was gebrand om de punten mee naar huis te nemen. Na rust viel het eerste doelpunt aan de kant van Klick’15/JES 1. Dat gaf de dames vertrouwen. Ook het tweede doelpunt was voor Klick’15/JES 1: 8-4. Een spannende tweede helft volgde. Oxalis 1 kwam terug en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Toch bleef Klick’15/JES 1 de voorsprong houden, ook al was het minimaal. De dames gaven het niet meer uit handen. Met nog een minuut op de klok scoorde Oxalis 1 middels een strafworp de 10-9. Een welverdiende winst voor een hardwerkend Klick’15/JES 1.

Op zondag 8 mei stond de eerste thuiswedstrijd van het tweede buitenseizoen op de planning. Oxalis 2 was de tegenstander. Na een goede warming-up klonk om 11.00u het fluitsignaal. In de eerste minuut wist Oxalis 2 de korf al te vinden. Snel daarna scoorde Oxalis 2 nog een keer. 0-2. 10 minuten later was het weer Oxalis die scoorde. Na verschillende pogingen lukte het de dames van Klick’15/JES 2 ook te scoren. Trainer/coach Kocher Majid vroeg een time-out aan om de dames van Klick’15/JES 2 op scherp te stellen. Daar deden de dames van Klick’15/JES 2 niet veel mee want vervolgens vlogen de doelpunten om de oren. Ruststand: 2-7. Na de rust was het weer Oxalis 2 die als eerste scoorde. Door een mooie korte kans kwamen de dames van Klick’15/JES 2 weer terug op 3-8. Vervolgens scoorde beide partijen nog 2 keer waardoor het uiteindelijk 5-10 werd. Volgende week zijn de dames vrij, maar die week erna, op zondag 22 mei, spelen de dames om 11.30u tegen Odio in Millingen aan de Rijn. Hopelijk tot dan!