Op het kunstgrasveld van FC de Rakt heeft SES donderdagavond (12 mei) definitief afscheid moeten nemen van de toch al minieme kampioenskansen. Met een overwinning had de Langenboomse formatie nummer 2 FC de Rakt kunnen achterhalen. Helaas werd het 2-0 voor de thuisploeg.

SES startte nog wel sterk. In de derde minuut dook Melvin gevaarlijk op in de zestien, echter kon hij de keuze tussen schieten en voorgeven niet maken. Gaandeweg de eerste helft werd de thuisploeg sterker. Zo kon de spits van FC uden tot twee keer toe uithalen, echter keeper Jon stond twee keer zijn mannetje met prima reddingen. Vijf minuten later kreeg diezelfde spits een dot van een kans. Hij omspeelde keeper Jon, maar vanuit een moeilijke hoek mistte hij maar net de lege goal. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. De bal werd slecht verwerkt, spits van De rakt kon vanaf 10 meter vrij uithalen en mistte niet, 1-0. De rakt reeg de kansen daarna aaneen, het vond echter elke keer Jon de klein op hun pad. Het was een klein wonder dat de thee met slechts een 1-0 achterstand werd bereikt.

Na de thee, met Jilt voor Mick, kwam SES beter voor de dag. Een paar speldenprikjes gaf de Langenboomse burger moed. Ook al was het achterin af en toe kwetsbaar. De beste kans kwam uit een corner, Sebe kopte net een metertje naast. Helaas werd t vlak daarna toch 2-0. De snelle linksbuiten verraste de verdediging, omspeelde keeper Jon de Klein, en tikte simpel binnen. SES probeerde het daarna nog wel, maar kwam vanavond simpelweg tekort om het de Udense ploeg écht lastig te maken

FC de Rakt - SES: 2-0 (1-0)