In Cuijk was het wedstrijdbeeld niet anders dan in Langenboom. SES combineert, Siol zoekt de lange bal. Waar Siol thuis nog de 2-2 wist te maken in de laatste minuten, bleef vandaag een slotoffensief uit.

De ploeg van trainer Van Mierden kwam fris uit de startblokken, duels werden aangegaan en combinaties werden gezocht. De eerste 20e minuten verstreken redelijk gelijk op, waarbij beide teams een aantal speldenprikken uitdeelde. Doelman De Klein van SES werd hard geraakt in een duel om de bal, het spel lag minutelang stil, maar gelukkig kon hij de strijd hervatten. Rond de 30e minuut werden de duels wat grimmiger, beide coaches lieten zich meer horen en het publiek ging zich meer bemoeien. De kleedkamers werden opgezocht met een 0-0 stand.

SES kwam wederom fris het veld op, duidelijk met een strijdplan en geloven in het strijdplan wat de eerste helft ook goede kansen voortbracht. Na 5 minuten spelen soleerde Ramon Strijbosch met een prachtige actie door de verdediging van Siol. Als een warm mes door de boter liet hij 3 man achter zich en zag hij zijn schot geblokt worden door de Cuijkse Goalie. In de rebound kon diezelfde Ramon de bal voorleggen waardoor Sebe van Huisseling met een droge knal de bal in de netten trapte. 1-0.

De wedstrijd was los, Siol op haar beurt, met een afstandsschot die uiteen spatte op de lat, keeper De Klein van SES kon alleen maar kijken. Gijs Bens, die dit seizoen met blessureleed kampt startte in de basis. Hij was als een luis in de pelt voor Siols verdedigers, maar kwam helaas niet tot scoren. Met een aantal goede acties zorgde hij voor zoveel dreiging voorin, dat de lange bal vanuit achter niet tot stand kon komen. In de 70e minuut was daar dan toch Siol met een bekeken schot, na lang bal bezit kon Djavano afronden en de stand was wederom gelijk.

SES liet het hier niet bij zitten, zij voelde dat er meer te halen was, en bleken gelijk te hebben.

Bens snoepte voor de zoveelste maal de bal van de Siol verdediging, verlegde het spel naar Tieme en die werd onregelmatig vast gehouden, wat resulteerde in een penalty. Niemand anders dan Sebe van Huisseling benutte deze mogelijk vastberaden, 2-1.

Hierna leek het moraal van Siol gebroken, nog steeds wel strijdlustig, maar het geloof zakte met de minuut weg. Dit laatste sprankje hoop op een gelijkspel werd te niet gedaan door Han Rijkers. Tieme Kuppen, wederom belangrijk, met een weergaloze actie op de achterlijn vind Han Rijkers voor de goal, en die hoeft alleen maar de bal aan te raken. 3-1.

SES - SIOL: 3-1 (0 - 0)