Op zondag 29 mei speelden de dames van Klick’15/JES 1 de return tegen Diosa 1. Hoewel het weer de dames een beetje in de steek leek te laten, viel het uiteindelijk mee met de regendruppels en kwam halverwege de wedstrijd zelfs het zonnetje door.

Nieuwe ronde nieuwe kansen. In de voorbespreking hamerde trainer/coach Kocher Majid op het belang van een felle start van deze wedstrijd. De dames mochten tegenstander Diosa 1 geen ruimte geven om in de wedstrijd te komen. Deze opdracht werd perfect uitgevoerd. Binnen enkele minuten stond Klick’15/JES 1 middels een standsschot, doorloopbal én een strafworp op een 3-0 voorsprong. Binnen de aanvalsvakken werden er goede kansen gecreëerd en ook verdedigend werden de aanvallen van Diosa 1 vrijwel direct afgekapt. Slechts één keer wist tegenstander Diosa 1 de korf te vinden in de eerste helft van deze wedstrijd. Ondanks een flitsende start van deze wedstrijd, lieten de dames het halverwege de eerste helft een beetje liggen. De verdediging stond als een huis, maar aanvallend werden de kansen onvoldoende benut. Er werden mooie acties gecreëerd, maar deze werden helaas niet afgemaakt. Ondanks deze mindere fase, bleef de aanval knokken. Zij wisten voor rust nog drie keer de korf te vinden. Ruststand: 6 - 1. Klick’15/JES 1 moest in de tweede helft zorgen voor meer rust in het aanvalsvak. Verdedigend moesten enkel de slordigheidsfoutjes eruit gehaald worden. Na rust was het wederom Klick’15/JES 1 die het eerste doelpunt wist te maken: 7-1. Een belangrijk doelpunt om te laten zien dat de dames van Klick’15/JES 1 nog steeds de leiding hadden in deze wedstrijd. Diosa 1 gaf daarentegen niet op. De dames bleven knokken voor elke bal. Er volgde wederom een mindere fase aan de kant van Klick’15/JES 1. Doelpunten lieten lang op zich wachten en de dames wisten niet de juiste kansen te benutten. Ondanks dat bleef Klick’15/JES 1 de touwtjes in handen houden. Met nog ongeveer vijf minuten op de klok stond het 8 - 3 voor Klick’15/JES 1. Zowel Diosa 1 als Klick’15/JES 1 wist nog één keer te scoren. Eindstand: 9 - 4. Klick’15/JES 1 houdt hiermee de punten in huis. Donderdagavond 2 juni speelt Klick’15/JES 1 om 20.00 uur de inhaalwedstrijd tegen Noviomagum 1 op het sportpark in Wilbertoord. Wederom een belangrijke wedstrijd om punten in huis te houden. Wij hopen op jullie support!

Mooie overwinning voor Klick’15/JES 2

Op de vroege zondagmorgen, 29 mei, stonden de dames van Klick’15/JES 2 klaar voor de wedstrijd tegen Ona/Astrantia 2. Deze tegenstander was voor Klick’15/JES 2 zeker geen onbekende. Het fluitsignaal klonk en de dames begonnen met goede moed. Al snel vielen de eerste twee doelpunten voor Ona/Astrantia 2 waardoor de dames van Klick’15/JES 2 op scherp werden gezet. De vakken wisselden en nu was het aan het aanvalsvak om te laten zien wat ze konden. De dames van Klick’15/JES 2 moesten zoeken naar de goede kansen en bleven fel. Ook de verdediging bleef knokken. De kansen waren er, maar deze werden onvoldoende afgemaakt. Ruststand: 6-3. Ook na de rust hielden de dames van Klick’15/JES 2 de hoofdjes omhoog. Ze speelden fel en maakten mooie acties. De aanvallen verliepen soepel. In de verdediging werd het de dames van Ona/Astrantia 2 niet makkelijk gemaakt. De dames van Klick’15/JES 2 kregen het spel door en knokten voor de bal. In de aanval werden er steeds meer kansen gecreëerd en deze werden ook benut. Er werden mooie doorloopballen gemaakt en de dames kwamen er goed voorbij. Het spel werd dynamisch opgezet en iedereen bleef in beweging. In de aanval werd veel druk gegeven, maar hier hadden de dames van Klick’15/JES 2 geen boodschap aan. Ze bleven hun eigen spel spelen en lieten de koppen niet hangen. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 11-5. Verdiende winst voor Klick’15/JES 2.