Op zondag 12 juni was het dan zover: de laatste wedstrijd van de buitencompetitie.

In deze tweede helft van de buitencompetitie staat een heel ander team dan tijdens de eerste helft. De dames zijn beter op elkaar ingespeeld en goed aan elkaar gewend. Dat blijkt ook uit de resultaten die de dames van Klick’15/JES 1 geboekt hebben. Slechts één keer hebben zij een wedstrijd verloren in deze tweede helft van de buitencompetitie. Om 12.00 uur klonk het fluitsignaal tegen de Horst 1. De dames van Klick’15/JES 1 hadden de taak om verdedigend veel druk uit te oefenen op hun eigen dame. De Horst 1 is erg slim in het afronden van de korte kansen rondom de korf. Hier moesten de dames van Klick’15/JES 1 dus erg alert op zijn. Al vroeg in de wedstrijd stond het 0-2 voor Klick’15/JES 1. De coach van De Horst 1 vroeg direct een time-out aan om het team op scherp te zetten. Middels een korte kans dichtten zij het gat: 1-2, maar Klick’15/JES 1 ging door. Er werden goede aanvallen neergezet en de juiste dames werden uitgespeeld. Dit resulteerde in een 1-5 voorsprong. De Horst 1 bleef zoeken, maar Klick’15/JES 1 hield de leiding. Vlak voor rust maakte De Horst 1 nog een verdedigende fout, waardoor Klick’15/JES 1 een strafworp kreeg. Ruststand: 3 - 9.

Trainer/coach Kocher Majid complimenteerde de dames van Klick’15/JES 1 voor het snelle en fanatieke spel. Er werd hard gewerkt, maar het was zaak om net zo sterk uit te kleedkamer te komen na de rust. Deze taak werd perfect uitgevoerd. Ook na rust waren het de dames van Klick’15/JES 1 die als eerste wisten te scoren: 3 - 10. De Horst 1 bleef ook in deze tweede helft werken, maar het lukte hen niet meer om het gat te dichten. Klick’15/JES 1 daarentegen zat in een goede flow. Verschillende afstandsschoten en korte kansen leidden vlak voor het eindsignaal tot een 6-16 voorsprong. Met nog een paar minuten op de klok speelde Klick’15/JES 1 de wedstrijd perfect uit. Eindstand: 6 - 17, een welverdiende afsluiting van dit korfbalseizoen, waarmee de dames eindigen op een mooie 3de plek.

Een mooie afsluiting voor Klick’15/JES 2

Op zondag 12 juni stond voor Klick’15/JES 2 de laatste wedstrijd van het korfbalseizoen op het programma. De tegenstander, SVO 2, was geen onbekende voor de dames dus ze wisten wat ze moesten doen. Om 11.00 uur klonk het fluitsignaal, de wedstrijd begon. Al snel viel de 1-0 voor SVO 2, maar de dames van Klick’15/JES 2 reageerden snel en kwamen middels een korte kans en een doorloopbal op de 1-2 voorsprong. De dames kregen het spel van SVO 2 door en maakten gebruik van hun fouten. Er kwamen veel kansen de eerste helft, maar deze werden niet allemaal benut. De dames gingen met een 1-3 voorsprong de rust in.

Na de rust gingen de dames met volle moed de 2e helft in om de voorsprong te behouden en verder uit te bouwen. Dit lukte! De dames van Klick’15/JES 2 wisten het de aanval van SVO 2 erg moeilijk te maken. De voorsprong werd uitgebouwd tot de 1-5, middels een afstandsschot wist SVO 2 nog iets dichterbij te komen, maar dit was al te laat. De dames van Klick’15/JES 2 wisten het buitenseizoen af te sluiten met een mooie 2-8 overwinning.