Vrijdag 1 juli gaat de Tour de France van start en het zal voor iedere deelnemer van het Juliana Tourspel weer een ontdekkingstocht worden.

Bij het Juliana Tourspel doe je mee aan de Ronde van Frankrijk met een zelfgekozen team, bestaande uit twintig renners plus 3 reserves. De namen van de twintig renners van jouw keuze vul je in op het deelnameformulier uit het Tourspel boekje of (bij voorkeur) op de internetsite www.julianatourspel.nl onder “inschrijven”. Het deelnamebedrag per inschrijving is € 6,- en je kunt net zo vaak meespelen als je wilt! Hiermee steun je de jeugd van R.K.S.V. Juliana.

Al twee jaar op rij won Tadej Pogacar (UAE Emirates) de Tour de France en ook in andere races is hij ongenaakbaar. Maar Jumbo-Visma is zeker niet kansloos. De ploeg heeft namelijk twee kopmannen, Roglic en Vingegaard, die afzonderlijk misschien niet even sterk zijn als de titelhouder, maar samen wél.

Als favorieten voor de eindwinst van de Tour de France 2022 worden op de diverse wielerwebsites genoemd, in volgorde van waarschijnlijkheid:

5 sterren: Tadej Pogacar, Primoz Roglic; 4 sterren: Jonas Vingegaard, Aleksandr Vlasov, Adam Yates; 3 sterren: Ben O’Connor, Daniel Felipe Martínez, Romain Bardet; 2 sterren: Geraint Thomas, David Gaudu, Enric Mas, Damiano Caruso; en tenslotte worden met 1 ster genomineerd: Jack Haig, Rigoberto Uran, Nairo Quintana en Alexey Loetsenko

Inschrijving voor het Juliana Tourspel sluit op aanstaande zondag 3 juli om 12:00 uur. De 1e en 2e etappe tellen niet mee in ons tourspel!

Een vroegere winnaar van het Juliana Tourspel heeft een tip: “Het blijft een beetje een gok, maar een zekere tactiek is vereist: maak een juiste mix van klassementsrenners, klimmers en sprinters. Jammer genoeg mag je er maar 20 selecteren.” En hij zegt: “Als je meedoet met het Juliana Tourspel blijft het leuker om naar de Tour te kijken!”

Voor de spelregels, de prachtige prijzen (o.a. een hoofdprijs ter waarde van € 1.000), een overzicht van de sponsoren en de actuele standen van het individuele- en ploegenklassement, kijk op www.julianatourspel.nl.

STEUN DE JEUGD VAN JULIANA MILL EN DOE MEE AAN HET JULIANA TOURSPEL.

Alle deelnemers veel succes gewenst!