Roy Willems (rechts) met coach Julian van Oostrum (links).

De World Police and Fire Games zijn de internationale spelen voor medewerkers van Politie, Brandweer, Douane en Dienst Justitiële Inrichtingen.

Rotterdam was dit jaar het kloppende sporthart van deze spelen. Er waren ruim 10.000 deelnemers afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Tussen 22 en 31 juli waren ze actief in 63 sportdisciplines, waaronder crossfit, atletiek, triatlon, waterpolo, boksen en zaalvoetbal.

Roy Willems uit Mill deed voor Nederland mee bij het onderdeel CrossFit. Roy zit bij de vrijwillige brandweer in Mill en werkt als brandweerman in Tilburg. Zelf traint hij CrossFit bij Fitland Mill en Even Gym Uden.

De CrossFit competitie bestond uit 3 dagen, waarop er iedere dag 2 aparte wedstrijden (workouts) gedaan moesten worden. Het eindklassement werd bepaald door de totaalscore in deze zes wedstrijden. 

Na zes pittige workouts met onder andere touwklimmen, zandzakken schouwen, gewichtheffen en roeien behaalde Roy een mooie 5de plaats achter deelnemers uit de Verenigde Staten, Sweden, Spanje en Duitsland. De dichtstbijzijnde Nederland wist hij 3 plaatsen achter zich te houden.

De vlag is van deze spelen is zondag overgedragen aan Winnipeg, de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba, die de spelen volgend jaar mag organiseren.