Na een korte periode van voorbereiden en een aantal oefenwedstrijden stond op zaterdagavond 10 september de eerste competitiewedstrijd voor de dames van MHV'81 op de planning tegen SEW Dames 2 uit Nibbixwoud.

Na de lange autorit begonnen de dames aan de wedstrijd. De score werd geopend door de dames van SEW 2. De eerste 15 minuten waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. MHV miste echter wat scherpte in de aanval waardoor de dames van SEW een klein gat konden slaan. Via 4-4, 7-5 en 9-8 stond er na een half uur handbal 11-9 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord maar de wedstrijd kon nog alle kanten op.

Na de rust begon MHV feller in de dekking, maar ook aan de kant van SEW stonden de dames fel te verdedigen. De beide teams bleven in de eerste 5 minuten stuivertje wisselen en wisten geen van beide verder uit te lopen (12-11) . Een periode van tijdstraffen en slordigheden aan Millse zijde zorgde ervoor dat de dames van SEW in korte tijd een gat van 6 doelpunten kon slaan. Een time-out van de nieuwe coaches Lara en Kyra Gommans zorgde ervoor dat de dames van MHV weer wat scherpte terug konden pakken en zo het gat konden verkleinen tot 24-20 met nog 6 minuten te spelen. Beide teams bleven vanaf dit moment scoren, wat resulteerde in een eindstand van 28-23 voor de dames van SEW 2. De eerste wedstijd van het seizoen begon nog een beetje rommelig maar biedt perspectief voor de rest van het seizoen.

Volgende week zaterdag 17 september spelen de dames van MHV'81 hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Om 19.30 uur wordt gespeeld tegen de dames van ZAP uit Breezand. Vorig seizoen hebben we twee aantrekkelijke wedstrijden tegen deze tegenstander gespeeld. Publiek is weer welkom om onze Millse dames te aan te moedigen!