SES nam het zondag 9 oktober in Beers op tegen het gepromoveerde HBV. Na vijf goals, zeven gele en twee rode kaarten eindigt het duel in een 3-2 overwinning in het voordeel van HBV. Dit was vooral te danken aan het grote krachtsverschil in de eerste helft.

Het leek een mooie zondag te worden met de snelle 0-1 van SES. Na vijf minuten was het al op fenomenale wijze raak. Melvin van den Elzen schoot maar eens van een meter of 25 en de bal vliegt werkelijk waar schitterend in de kruising. HBV leek door dit doelpunt wakker geschud, want zij kwamen al snel weer op gelijke hoogte. Met wederom een schitterend doelpunt zette Mart Nuijen zijn ploeg op gelijke hoogte. Hij trok naar binnen en schoot de bal hard in de verre kruising: 1-1. Na een kleine 20 minuten was daar zelfs de voorsprong voor HBV. Een lange bal kwam weer terecht bij Mart Nuijen, die zijn tweede van de wedstrijd scoorde. De rest van de eerste helft was Beers heer en meester, en verzuimde de score uit te breiden.

Tien minuten na de rust viel dan het doelpunt die al langer in de lucht hing. Een vlijmscherpe counter werd uiteindelijk, tijdens een laatste poging om de bal nog te keren, in eigen goal gewerkt door Steef Hendriks: 3-1. SES-trainer Robert van Mierlo brengt Jilt van Schaijk in en dat zorgde meteen voor meer beleving voorin. De aansluitingstreffer van SES volgde dan ook snel. Niek Nooijen versierde een penalty, deze werd benut door Melvin van den Elzen: 3-2. SES toonde wilskracht, rechtte de rug en deed niet onder voor Beers in deze fase. Een kwartier voor tijd krijgt Beers rood. Naar aanleiding van een harde overtreding van Tieme Kuppen kreeg Jeroen Bardoel zijn tweede gele kaart voor praten. Tieme Kuppen kwam goed weg met geel. Nog geen 3 minuten later kreeg ook Mart Nuijen, de doelpuntenmaker voor Beers, rood. Hij kreeg een directe rode kaart van de scheids voor natrappen. De supporters en spelers van HBV werden gek en de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Na overleg met de aanvoerders en trainers werd het spel weer hervat na een minuut of vijftien. Nog 7 minuten knallen met 11 tegen 9, maar de bal wilde er niet meer in. Deze knotsgekke wedstrijd eindigde dan ook terecht in een overwinning voor HBV.

5. Melvin van den Elzen: 0-1
13. Mart Nuijen: 1-1
19. Mart Nuijen: 2-1
55. Eigen doelpunt: 3-1
62. Melvin van den Elzen: 3-2
85. Jeroen Bardoel: Rode kaart
87. Mart Nuijen: Rode kaart