Diede Baltussen in actie namens MHV’81 DS1.

Afgelopen zaterdag heeft MHV’81 een wedstrijd gespeeld tegen HV Foreholte uit Voorhout.

Afgelopen seizoen hadden de dames de uitwedstrijd ruim gewonnen. De dames waren dan ook gebrand om weer veel doelpunten te maken, maar er mochten geen 38 tegendoelpunten komen zoals in het vorige seizoen.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op, Na 10 minuten stond het 3-4. Daarna liepen de dames uit naar een stand van 6-12. In de dekking had het team van de zusjes Gommans Foreholte volledig onder controle en dwong de verdediging technische fouten af bij de tegenstander. Helaas liep de aanval niet altijd even lekker en konden de dames zichzelf niet belonen en verder uitlopen. De ruststand was dan ook 9-14.

In de rust gaf trainster Lara Gommans aan dat er meer samen gespeeld moest worden. Vanuit die spelopvatting creëerden de dames dan ook ruimte en werden de kansen goed benut. MHV liep uit naar een stand van 12-22. Foreholte heeft in die periode 10 minuten niet kunnen scoren. De dekking stond de tweede helft nog steeds als een huis. De rest van de tweede helft heeft MHV makkelijk doorgespeeld naar een eindstand van 18-28. De keepsters Janne van Bokhoven en Nienke van de Boom hebben allebei een supergoede helft gekeept, mede daardoor zijn er weinig tegendoelpunten gevallen.

Volgende week (15 oktober) spelen de dames thuis tegen VZV dames 2. Daarnaast is er verenigingsavond waarbij er een teampresentatie is. Bij deze presentatie worden alle teams en hun sponsoren gepresenteerd. Het beloofd en leuke avond te worden.