Op zondag 16 oktober klonk om 12.30 uur het fluitsignaal in Heumen. Met wederom veel dank aan de dames van JES/Klick’15 2 en de midweek kon ook senioren 1 met acht dames aan de wedstrijd starten.

Het is een pittig seizoen voor de dames vanwege de krappe selectie, maar ook vandaag stonden ze er weer vol goede moed. Heumen 1 is voor JES/Klick’15 1 geen onbekende. Op dit moment nemen zij ook de leiding binnen de overgangsklasse met 12 punten uit 6 wedstrijden. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden. Helaas maakte Heumen 1 dit vanaf de eerste minuut waar. Het team is loepzuiver op de afstandsschoten. Al snel kwam Heumen 1 op een 2-0 voorsprong. JES/Klick’15 1 bleef in de eerste fase van deze wedstrijd nog bij. Na 15 minuten spelen stond het 4 -2 voor de tegenstander. Helaas liep Heumen 1 daarna uit. De afstandsschoten vlogen om de oren. JES/Klick’15 1 bleef gelukkig in haar spel, gaf de moed niet op en probeerde positief te blijven. Ruststand 10 - 3. De tweede helft was het zaak om mee te blijven scoren. Ondanks de druk die de verdediging probeerde uit te oefenen, was Heumen 1 een maatje te groot. Ook in de tweede helft kon JES/Klick’15 1 niet dichterbij komen. Eindstand: 22 - 8. Volgende week, op zondag 23 oktober om 13.00 uur, speelt JES/Klick’15 1 een thuiswedstrijd tegen Oxalis 1 in Venhorst.

Heumen 2 - JES/Klick’15 2

Om 10:30 uur ging het fluitsignaal en de wedstrijd Heumen 2 - JES/Klick’15 2 ging van start. Door het geven van net te weinig druk door JES/Klick’15 2 en de zuivere schoten van Heumen 2, vielen de eerste doelpunten. Stand 6-0. JES/Klick’15 2 gaf meer druk in de verdediging, waardoor ze schoten wisten te voorkomen en in de aanval kansen konden creëren. Afstandsschoten werden rustig afgemaakt, waardoor het voor de rust 7-3 werd. Na de rust begon Heumen 2 wederom sterk en brachten ze de stand naar 10-3. Door een korte kans creëerde JES/Klick’15 2 de 10-4. Helaas mocht dit niet baten en waren de schoten van Heumen 2 erg zuiver. Zij scoorden maar liefst 5 doelpunten. Stand 15-4. Door wissels goed te benutten creëerde JES/Klick’15 nog 2 doelpunten, maar helaas viel in de laatste paar minuten nog een doelpunt voor Heumen 2. Eindstand 16-6.
Zondag 23 oktober spelen de dames van JES/Klick’15 2 tegen Oxalis 2. Deze wedstrijd start om 11:15.