SES stond voor deze wedstrijd puntloos onderaan in de vierde klasse. Met CITO op het programma stonden ze weer voor een grote uitdaging.

Waar ze vorig jaar in beide wedstrijd slechts één punt pakte, lukte het dit keer om de eerste punten van het seizoen te pakken. En wel drie! Een uiterst effectief SES overklaste CITO met vier doelpunten. Met een 4-0 werd een mooi feest op de Kogelberg ingeluid.

Binnen tien minuten werd de toon van de wedstrijd gezet. CITO lukte het als eerste de bal in het doel te krijgen. Een counter belandde razendsnel bij aanvaller Abdullah Akin, maar in zijn actie gebruikte hij zijn arm: afgekeurd. Nog geen minuut daarna liet SES het goede voorbeeld zien. SES-rechtsback Joep Theunissen stuurde Tieme Kuppen weg en vond voor het doel nieuwbakken vader Van den Elzen, die de bal gemakkelijk binnen werkte: 1-0. CITO had geen tijd om bij te komen. De eerst volgende aanval was identiek. Theunissen bereikte Van den Elzen en hij kon op zijn beurt breed leggen op Niek Nooijen die was meegekomen. Wederom een koud kunstje, 2-0. In beide gevallen hield de grensrechter zijn vlag omhoog, maar tweemaal wuifde scheidsrechter Heuts het protest weg. Maar het vat was nog niet leeg bij SES: een derde doelpunt was al snel gemaakt. Een lange bal van achteren werd door Van den Elzen met het hoofd verlengd. De bal valt door de verdediging heen en Tom Verberk is de CITO-achterhoede te snel af. Één-op-één faalt hij niet, 3-0. CITO met het balbezit, maar zonder doelpunten. Vlak voor rust komt SES nog even in verlegenheid met een grote kans voor CITO die van dichtbij over wordt gemikt.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. CITO komt met kansen, maar verzuimt om te scoren. Daardoor liepen de frustraties op bij de CITO-spelers. Er werd al veel gezeurd over de arbitrage en de eerste gele kaart werd na een overtreding uitgedeeld. CITO-verdediger De Veer ging in het boekje. Het vierde doelpunt viel letterlijk uit de lucht. Een corner werd door CITO-keeper Willems slecht verwerkt. De bal valt in een scrimmage en een liggende Tieme Kuppen trapte de bal in het doel, 4-0. SES blijft goed verdedigen. Keeper Jon de Klein liet nog zien dat er niets te halen viel voor het team uit Oss. Een schot richting de kruising werd prachtig gepareerd. En daarnaast nog de twee Langenboomse backs. De onvermoeibare Joep Theunissen en Wout van Lanen (spelende op twee verschillende voetbalschoenen) zijn een speciale vernoeming waard deze wedstrijd.

En dan nog een speciale belofte waar Erik Nooijen aan gehouden wordt: gratis Cito-sticks voor het hele team. Een belangrijke stimulans, misschien ook iets voor de volgende keer.

SES - CITO: 4-0 (3-0)
10. Melvin van den Elzen 1-0
11. Niek Nooijen 2-0
39. Tom Verberk 3-0
80. Tieme Kuppen 4-0
Scheidsrechter: dhr. Heuts