Met werklust en doorzettingskracht heeft SES drie belangrijke punten binnen gesleept. Na een evenwichtige eerste helft (1-1) werd het spannend in de tweede helft. Gelukkig zat het geluk deze keer wel mee.

Na 14 minuten kwamen we op voorsprong. Vanuit de rechterkant kwam Tieme Kuppen opstormen met de bal. Hij rende het gehele veld over om vervolgens de bal over de grond voor te geven. De bal kwam in de voeten van Melvin van den Elzen. Hij rondde beheerst af, 0-1. SES probeerde te voetballen, maar het lange-ballen-voetbal van de Lithenaren hielp daar niet echt bij. Kansen kregen de thuisspelers niet echt. SES was gevaarlijker in de gehele eerste helft. De eerste kans voor NLC zat er wel meteen in. In de 40e minuut belandde de bal voor een speler van NLC.
Met wat geluk kreeg hij hem langs 3 verdedigers en onze keeper.
Ruststand 1-1.

De tweede helft beloofde spannend te worden en dat is ook zo gebleken.
Lith liet niet veel van zich zien. Vooral het mondige tegen de scheids en het maken van overtredingen is iets wat ze de tweede helft veel deden. Echte kansen kregen ze niet. Maar het was voor SES lastig om kansen te krijgen.
Vooral doorzetten en volharden werd er aan vanaf de zijkant gecoacht, dan valt de beslissing nog wel! En zo bleek; in de 79e minuut zag 'man of the match' Wessel Thelosen geen kans om zelf uit te halen. Hij speelde de bal naar Tieme in het keepersgebied. Hij wist 4 man bezig te houden en ook nog eens te schieten op doel, 1-2! Dit was de druppel die de emmer deed overlopen aan de kant van NLC. De keeper was het niet eens met de beslissing van de arbiter en kreeg wegens praten tweemaal de gele prent getoond. SES moest blijven vechten tot het einde.
Gelukkig met minder druk en een man minder tegen.

NLC - SES: 1-2 (1-1)
14. Melvin van den Elzen 0-1
79. Tieme Kuppen 1-2